17. mar 2016.

KRIK: Vučićević da kaže kako zna šta istražujemo

Dragan-vucicevicDragan Vučićević, urednik provladinog tabloida „Informer“, još jednom je lažno optužio i napao Mrežu za istraživanje kriminala i korupcije – KRIK i glavnog urednika Stevana Dojčinovića

Urednika Dojčinovića optužio je da radi za kriminalce i druge nedefinisane centre moći koji žele da izazovu „haos u Srbiji“ i uruše premijera.

Vučićević je, međutim, izneo i detalje o tome šta KRIK trenutno istražuje, a uredniku KRIK-a nije želeo da odgovori odakle mu te informacije. Postavlja se pitanje ko tako pažljivo nadzire rad KRIK-a, pa zna detalje neobjavljenih priča.

Na čelu KRIK-a, te istraživačke novinarske organizacije je jedan čovek koji se lažno predstavlja kao novinar“, optužio je Vučićević u jutarnjem programu televizije Pink.

On se zove Stevan Dojčinović, on sve svoje informacije dobija od mafijaša i kriminalaca. Ali iza toga stoje mnogo moćniji centri moći. Sve te informacije protiv Vučića dolaze iz Sarajeva, od čoveka koji se zove Dru Salivan. Kažu obavešteni ljudi da radi za strane zapadne obaveštajne službe. Te informacije treba da naprave situaciju haosa i da dokažu da je Vučić kriminalac i da ima nešto što nema. Dakle, napašće mu porodicu tvrdeći da njegov otac i njegova majka i njegov brat imaju nesrazmerno veliku imovinu. Oni su u stvari hajkači. Šta je njihov cilj? Njima uopšte nisu bitne činjenice.“, rekao je Vučićević.

KRIK svaki svoj istraživački tekst potkrepi zvaničnim dokumentima državnih institucija. U okviru istraživanja imovine političara, koje je KRIK najavio pre deset dana, istražujemo i imovinu članova porodice (povezanih lica) ključnih državnih funkcionera, uključujući i premijera. To je legitimna tema za svakog novinara u svetu. Istraživanje se delom finansira i donacijama građana.

Na sve lažne optužbe Dragana Vučićevića i „Informera“ odgovorićemo adekvatno – tužbom.

KRIK se od osnivanja nalazi na udaru „Informera“ – do sada su nas napadali nakon objavljivanja priča, a ovog puta to čine unapred. Hronologiju napada na KRIK možete pogledati na ovom linku.


Redakcija KRIK-a

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend