30. dec 2015.

Vučić: Nije istina da se novinarima diktira šta da pišu

vučićPremijer Aleksandar Vučić izjavio je večeras da želi da Srbija bude slobodna zemlja, istinski demokratska, u kojoj svako može da kaže šta misli, kao i da neće da čuva vlast po svaku cenu

Govoreći o medijima i strahu novinara i urednika, Vučić je poručio da nije istina da se novinarima diktira šta da pišu i da ne želi da razuverava sve one koji to tvrde, samo iz političkih razloga.

– Sit sam te ponekad rasističke teorije u kojoj su neki ‘pametniji’, ‘bolji’ i ‘obrazovaniji’, iako imaju dva velika odmora od škole, od stranih jezika ne govore ništa, srpski s teškom manom, ali su sebi dali za pravo da kritikuju, jer su u fensi društvu i zato što su protiv nekoga – rekao je Vučić za Prvu tv, u delu u kojem mu je pitanja postavljao voditelj Ivan Ivanović.

Tome je prethodio dijalog premijera s Ivanovićem, na čijem početku je voditelj rekao da na toj televiziji kontrolišu koliko on puta pomene premijera i šta kažže o njemu.

Uveravajući premijera da se na novinare vrši pritisak i da se oni plaše da postavljaju pitanja, Ivanović se Vučiću požalio da tokom snimanja njegove emisije na Prvoj TV uvek dolazi jedna devojka koja zapisuje sve ono što on kaže.

To se, tvrdi, potom proverava u menadžmentu da li to može da bude emitovano.

– Apsolutno je nemoguće -rekao je premijer i zapitao ga zašto radi na televiziji na kojoj ne možže da govori ššta hoće.

Voditelj je rekao da se on izbori da bude onako kako misli da treba, a premijer je zapitao:“Zašto kukate ako uzimate platu na toj televiziji“?

Ivanović je rekao da nije to problem, već da žželi da čuje od premijera zašto se to dešava.

– Kakve veze ja imam sa tim šta se deššava na privatnim televizijama. Koji novinari su uplaššeni? Oni što govore da sam u podrumu nudio 120 evra? Ne verujem da se ljudi plašše. Mene samo interesuje da naplatim porez. Ne vidim stvarno nikakav problem – rekao je Vučić.

Kada se Ivanović ponovo „vratio“ na tu temu, premijer je zapitao zašto uopššte radi na tako „nenormalnoj televiziji“.

– Ja na tu vrstu ponižženja ne bih pristao -rekao je Vučić.

On je rekao da nema nedeljnika u Srbiji koji je „na njegovoj strani“, kao i da je od sedam dnevnih novina šest protiv njega i SNS, i da postoji samo jedna privatna TV koja podržžava rad Vlade.

Vučić je rekao i da mu „ponekad nedostaje Utisak nedelje“, ali da to nije pitanje za njega.

– Kada hoćete da produžžite ugovor i pregovarate bolju platu, vi kažžete da vam Vučić ukida emisiju. A onda svi nastave da rade, a Vučić niššta ne ukine – rekao je.

Na pitanje o aferama koje su, rekao je voditelj, obeležžile godinu, premijer je odgovorio:

– Ne mislim da je bila i jedna ozbiljna afera u 2015. godini. Ali, novine ne žžive od dobrih vesti, već od toga šta je Kristijan rekao, da li je Babić rekao ‘vazduplohov’, šta ja tu mogu. Najvišše energije je oduzela priča o helikopteru, ali ne razumem i dalje o čemu se tu radi. Isto kao i o Feketiću, razumem samo da je to bila sprdnja na moj račun“.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend