14. feb 2016.

Vučić: Odgovoriću na zahtev novinara čim stignem

vučićPremijer Aleksandar Vučić kaže pročitao sve zahteve novinara okupljenih oko inicijative „Novinari ne kleče“ kao i da će odgovoriti na njih „čim bude stigao“

„Pročitao sam sve zahteve i odgovoriću na njih čim budem stigao“, rekao je premijer novinarima nakon posete Dnevnom centru za stara lica „Dragiša Ćirić“ u Zemunu.

Ranije su novinari okupljeni oko te inicijative uputili pismo premijeru i ministrima Vlade Srbije u kome su zatražili, između ostalog, da inspekcija rada ispita tvrdnje o prisiljavanju novinara da se učlane u Srpsku napednu stranku kako bi zadržali posao, kao i navode o zlostavljanju zaposlenih u pojedinim medijima.

Novinarski protesti organizovani su povodom izjave bivšeg ministra odbrane Bratislava Gašića, a nakon njegove smene održan je još jedan tokom kojeg su okupljeni poručili da će protest nastaviti jer se odnos političara prema novinarima i novinarstvu nije promenio, što je bila i suština novinarskog protesta.

Kako je najavljeno protest se održava jer je rasprava o razrešenju ministra odbrane Bratislava Gašića pokazala da ni premijer, ni većina poslanika nisu razumeli težinu uvrede upućene novinarki.

Osim toga, premijer je tokom posete centru „Dragiša Mišović“ u Zemunu izjavio da će MMF biti zadovoljan reformama u Srbiji, koja će proći četvrtu reviziju tekućeg stend-baj aranžmana.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend