13. jun 2014.

Vučić: Srbija je demokratska zemlja u kojoj nema cenzure

NEBOJSA STEFANOVIC, ALEKSANDAR VUCIC, IVICA DACIC

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je Srbija potpuno demokratska zemlja u kojoj nema cenzure i da Vlada Srbije nije učinila ništa što je navedeno u saopštenju OEBS. U intervjuu bečkom dnevniku „Standard“, povodom diskusije u vezi slobode medija u Srbiji sa predstavnicom OEBS za slobodu medija Dunjom Mijatović, Vučić je naglasio da je sa njom veoma otvoreno razgovarao i otvoreno rekao da su sva tri primera koja je navela „čiste laži“.

„Apsolutno sam u pravu. Nisu imali nijedan dokaz. Sada istražujemo veoma važan slučaj sajta ‘Peščanik’ i imamo i rezultate. To naravno nije činjeno od strane vlade, već privatnih preduzeća. Čekam još jedan dan da to i policija javno kaže, i da će te ljude krivično goniti“, podvukao je premijer.

Vučić je istakao da vlada nije učinila ništa što je navedeno u saopštenju OEBS, podsećajući da se radilo o dnevniku „Blic“, koji nije pod kontrolom vlade, već „Aksel Špringera“ i „Ringijea“, koji su negirali da je bilo pritisaka vlasti.

Kada je reč o sajtovima koji su navedeni, koji, kako je dodao Vučić, nisu ni važni i za koje nikada nije ni čuo, njima se ništa nije ni dogodilo.

Za originalni tekst na sajtu RTV kliknite ovde

3 komentara za: “Vučić: Srbija je demokratska zemlja u kojoj nema cenzure

  1. Vlado Milovac

    Da, važi.

    27. јун 2014. at 19:37
  2. Siniša Živković

    Slažem se sa našim premijerom, cenzura u Srbiji ne postoji i moguće je sve objaviti, počev od zlikovačkih plakata (sa Mladićem) pa do plagiranih doktorata. Ipak, nešto mi nije jasno: ko cenzuriše ugovore sa Fijatom, Etihadom, Arapima?

    12. јул 2014. at 05:25
  3. Zika

    Kad bi se zezali.

    12. јул 2014. at 08:36

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend