06. nov 2015.

Vulin: Još ima prostora da neko otkupi „Tanjug“

vulinMinistar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin veruje da još ima prostora da neko otkupi Novinsku agenciju „Tanjug“, te da bi on lično voleo da Agencija nastavi da funkcioniše i da postoji u bilo kom obliku

Aleksandar Vulin je rekao da, „nažalost, za sada nije bilo interesenata“, i dodao da je vlada odluku o pravnim posledicama prestanka rada Tanjuga donela po zakonu po kome je istekao rok za privatizaciju.

Preduzeća koja, kako je rekao, nisu privatizovana mora da se rešavaju na ovaj način.

„Još ima prostora da neko otkupi Tanjug, postoji mogućnost da se neko pojavi. Ono što je do nas mi smo uradili. Mi smo obezbedili da postoji pravedan i fer odnos prema radnicima, da se nikome ne ostane dužan“, rekao je Vulin gostujući na Televiziji Pink.

Govoreći o otpremninama, Vulin je rekao da će biti sve po zakonu kao i za ostale radnike i da tu nema nikakve razlike, bilo da je reč o Tanjugu ili bilo kom drugom od 534 preduzeća.

„Svi insistiraju da se država povlači iz medija. Evo država se povlači iz medija, ali nemojmo onda sada očekivati da država ipak ostane u nekom mediju“, istakao je

„Vučiću neće oprostiti put u Moskvu“

Ministar Vulin je, povodom pisanja pojedinih medija da CIA udara na Aleksandra Vučića, rekao da premijeru neće oprostiti put u Moskvu, ni to što nije uveo sankcije Moskvi.

„Neće mu oprostiti ni to što ima izbalansiranu politiku u kojoj se u nedelju dana sreo sa Angelom Merkel i Vladimirom Putinom“, kaže Vulin.

„N1 napravi prilog Kurir je tu da ga prenese“, naveo je Vulin i dodao da bi voleo da narod izađe na izbore i kaže šta misli o vladajućoj politici.

Vulin, koji je i lider Pokreta socijalista, govorio je i o slučaju funkcionera SPS-a Branka Ružića pri čemu je istakao da će ta stranka morati da se opredeli i da bi bilo logično da bude uz onoga ko ju je održao na vlasti i ko joj je dao priliku da se bori za svoj program.

Ocenio je da je bitno kakva je orijentacija SPS-a i da li potpredsednik jedne partije može da se ponaša na način na koji se ponaša Ružić.

„Kod mene ne bi mogao potpredsednik moje stranke da se ponaša tako prema mom koalicionom partneru. Morao bi da se opredeli – ili hoće da napravi svoju stranku ili hoće da sledi politiku onoga što je politika naše partije“, naglasio je Vulin.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend