10. jan 2015.

Zoran Kesić: Zamišljam kako idioti s „kalašnjikovima“ prekidaju šale u mojoj redakciji

sou kesic 24 minuta foto promo b92_1000x0Poznatog komičara Zorana Kesića pogodila je tragedija koje se desila u Francuskoj, ali i nesaosećanje koje su prema istoj pokazali neki njegovi prijatelji. Zato im je, iako to uopšte ne liči na njega, odbrusio veoma oštro.

Zoran Kesić je svoj stav jasno izneo na Fejsbuk profilu, rekavši da mu osobe koje ne osuđuju zločin u Francuskoj ne trebaju među prijateljima. Kesićevu poruku vam prenosimo u celosti.

– Dragi prijatelji, pomozite! Nekoliko vas sam ovih dana izbacio iz prijatelja, ali veliki je to posao, pa molim – izbacite se sami! Ko? Svi koji u statuse stavljate “Slažem se da je ovo velika tragedija, ali…”. Pa onda ide “jesu li oni nas žalili…a kad su nas bombardovali…a je l’ svet palio sveće za nasim žrtvama…pogledajte karikature kako su Srbe predstavljali…a što niste tako žalili za pobijenom decom iz Pakistana”, itd… – piše Kesić.

A onda je jasno poručio i šta misli o tim “prijateljima“.

– Terajte se ti i takvi prijatelji u pi*ku lepu materinu! Neću da imam NIŠTA sa onima koji vagaju tragedije, koji procenjuju kada i koga treba žaliti, koji ubacuju to je*eno “ali” u rečenicu koja počinje tragedijom. Nema “ali”, go*nari! Žalim za kolegama za*ebantima, za frajerima koji su imali muda sve redom da prozivaju (primereno ili neprimereno, opravdano ili neopravdano, za nijansu preterano ili za dve nijanse preterano), žalim jer zamišljam redakcijski sastanak kakav i sam često imam i dva idiota sa kalašnjikovima koji prekidaju smeh, duhovite opaske, planove kako i koga ćemo u sledećem broju da zezamo…Naravno, maloumni prijatelji moji, da žalim za zločinima nad mojim narodom. Naravno da žalim za klincima u Pakistanu. I naravno da žalim zbog ove tragedije. I je*ale vas teorije zavere. Izbacite se sami! Ne trebate mi takvi. Ja nisam Charlie, ali znam ko sam i šta sam i pun mi je ku*ac svih vas koji relativizujete zlo. Mrš – jasan je bio Kesić.

A onda nam je i pojasnio sve, objašnjavajući da osuđuje bilo kakav revanšizam kad su žrtve u pitanju.

– Osuđujem bilo kakvo relativizovanje zločina. Zločin je zločin. To je časopis koji preteruje i to se meni lično ne sviđa, ali jedno je crtati, a drugo je ubiti nekoga. A komentari na tregediju tipa “Kako žanješ, tako niče“ i “Šta su oni nama radili tokom bombardovanja“ su grozni. Ne delim žrtve i žao mi je svih koji su ispaštali bez razloga, i dece u Pakistanu i naših ljudi tokom devedestih. Nema revanšizma kad su ovakve stvari u pitanju. Pogledajte u šta se pretvaramo. Postajemo loši, a već važimo za lošu naciju i to pošto i dalje ima idiota koji razmišljaju “da komšiji crkne krava” – kaže Kesić za 24 sata.

Kako kaže, ovo nema veze sa emisijom 24 minuta, već je to njegov lični stav.

– Nemam običaj da se ovako oglašavam na Fejsbuku, ali ovo me je zaista mnogo potreslo. Strašan je stav da je nekima ljudima ovo OK, pošto je to neko “vraćanje za bomardovanje” ili sl. Još jednom bih naglasio da ovo uopšte nije povezano sa emisijom, već da je to moje privatno mišljenje. A što se tiče “prijatelja”, ako se ne slažemo po ovom pitanju, nema potrebe ni da budemo prijatelji – poručio je Kesić.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend