13. jul 2015.

Javna preduzeća finansirala Gašićevu TV: Nemaju za sapun, a plaćaju reklame

639962_krusevac01-prostorije-tv-plus-vlasnistvo-irene-gasic-foto-s.milenkovic_f

Zgrada u kojoj su prostorijeTV Plus

U protekle četiri godine dve agencije vlasništvo lokalnih funkcionera SNS dobile su iz gradskog budžeta Kruševca i od javnih preduzeća više od 12.000.000 dinara


Agencije ADD Production i BNZ Higijenik, koje rade za lokalnu TV „Plus“, čija je vlasnica Irena Gašić, supruga bivšeg gradonačelnika, a sada ministra odbrane, dobile su od 2012. do danas 9.875.302, odnosno 2.162.000 dinara.

– Lokalna vlast novac građana troši kao Alajbegovu slamu! Sva ova plaćanja izvršena su sa konta gradonačelnika, što znači da je Gašić u vreme dok je bio gradonačelnik ugovore sklapao sa svojom suprugom. Ružno je i tužno da je dom zdravlja u kojem lekari i osoblje nemaju sapun i ubruse već ih donose od kuće, u prošloj godini platio agenciji ADD Production 600.000 dinara, a za prva četiri meseca ove godine još 240.000 dinara. Smanjuju se davanja za porodilje, a troši se za reklamiranje – kaže Desimir Pavlović, odbornik i bivši gradonačelnik Kruševca iz redova demokrata.

„POREZ“ ZA JAVNA PREDUZEĆA

– Iza firme BNZ Higijenik stoje Nenad Andrić, predsednik Gradskog odbora SNS, Vukićević i Gašićev sin Vladan. Nema javnog preduzeća ili ustanove koja u protekle četiri godine nije imala uplate na račune ADD Production ili BNZ Higijenik – kaže Desimir Pavlović, odbornik iz DS.

Prema podacima iz Agencije za privredne registre, zakonski zastupnik ADD Production je Predrag Vukićević, odbornik SNS i predsednik Regionalne privredne komore.

Gradska toplana je 2014. ADD Productionu platila 542.220, a ove godine 427.597 dinara.

639960_10_f– Prošle godine smo plaćali šest meseci, a posle smo prekinuli. Ove godine smo počeli pre mesec dana. Hteli smo da informišemo građane o ugradnji kalorimetara. Verovatno ćemo raskinuti ugovor jer imamo drugačije planove – kazao nam je Dragan Azdejković, direktor Gradske toplane.

Na račun dve agencije JKP “Kruševac“ je od 2013. do maja ove godine uplatilo 736.000 dinara.

– Naša reklama ide na video-bimu u centru grada. To smo platili za šest meseci mada je išlo skoro godinu dana. Sa svim televizijama imamo dogovor o kompenzaciji. Svoja dugovanja za iznošenje smeća plaćaju tako što emituju naše reklame – objašnjava Boban Kostić, direktor JKP „Kruševac“.

Iz Doma zdravlja nismo uspeli da dobijemo informaciju za koje usluge je ADD Productionu za proteklih 16 meseci plaćeno 840.000 dinara. Ćutanje nas je zateklo i u TV „Plus“, a bez odgovora su i pitanja za gradsku upravu, odakle su nas uputili na poverenika za informacije od javnog značaja.

 Foto: S. M, infografika: blic.rs 

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend