28. avg 2016.

Milanović ne silazi s naslovnica u Srbiji: Budala, Ustaški unuk, Šaka mržnje za šaku glasova

novineGotovo svi srpski dnevni listovi naslovne stranice u izdanjima od petka posvetile su u većoj ili manjoj mjeri predsjedniku SDP-a i bivšem hrvatskom premijeru Zoranu Milanoviću, čija je retorika objelodanjena na snimkama njegova sastanka s braniteljima, koje je objavio Jutarnji list, zapalila regiju

Milanović je, između ostalog, srpsku vlast nazvao ‘bahatom beogradskom čaršijom’, a spominjao je i fraze poput ‘šake jada’, koje su imale veliki odjek u Srbiji.

Naslovi kojima su srpski tabloidi ‘počastili’ Milanovića su prilično žestoki.

Tako Informer piše da Milanović ima ‘ustaške planove’ i u usta mu stavlja riječi da se ‘želi napiti krvi Srbima’.

Tabloid ‘Alo’ Milanovića naziva ‘ustaškim unukom’, a nakon navoda da prijeti Srbiji stoji veliki naslov ‘Budala’. Isti list donosi i izjavu patrijarha Srpske pravoslavne crkve Irineja koji o sadržaju snimki koje je Jutarnji objavio kaže: ‘Sve to što je Milanović rekao ne govori o nama, nego o njemu. Čega se pametan stidi, onaj drugi se time ponosi’

Srpski Telegraf donosi Milanovićevu fotografiju i naslov ‘Mrzi sve srpsko: Ustaška budala!’. Isti list donosi i reakcije srpskih dužnosnika.

Večernje novosti u glavni naslov stavile su tvrdnju srbijanskog predsjednika Tomislava Nikolića, prema kojemu je Milanoviću inspiracija Ante Pavelić.

Politika uz naslov ‘Udvaranje Zorana Milanovića braniteljima: Šaka mržnje za šaku glasova’ donosi Milanovićevu karikaturu.

List Danas donosi brojne reakcije uz naslov ‘Beograd traži da EU reagira’.

Blic pak donosi kolaž s osam fotografija hrvatskih, srpskih i bosanskih političara, uz naslov ‘Je li vam netko rekao da je rat završen?’.

Na fotografijama su, uz Milanovića, i hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, hrvatski šef diplomacije Miro Kovač, ratni huškač i haški optuženik Vojislav Šešelj, sibijanski ministar rada Aleksandar Vulin, član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović, lider Republike Srpske Milorad Dodik i srbijanski šef diplomacije Ivica Dačić. Fotografije Aleksandra Vučića ili Tomislava Nikolića, koji su proteklih tjedana također sudjelovali u razmjenama oštrih riječi, nema.

Jedini od vodećih listova koji Milanovića uopće ne izdvaja na naslovnici je Kurir.

 Foto: Jutarnji.hr 

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend