06. maj 2023.

UNS: Stroge kazne za napadače na fotoreportera „Pančevca“

Udruženje novinara Srbije (UNS) osuđuje fizički napad na fotoreportera nedeljnika „Pančevac“ Milana Šupicu i traži da napadači budu strogo kažnjeni.

Milan Šupica kaže za UNS da su ga juče, nakon obavljanja profesionalnog zadatka, na Jabučkom putu trojica muškaraca pratila kolima do centra Pančeva, da bi mu kada je izašao iz automobila nanela nekoliko udaraca pesnicom u grudi. Napadači su mu, kako je dodao, nasilno oduzeli karticu sa snimljenim materijalom, a u pitanju su bile fotografije cveća, koje bi bile objavljene u novom broju „Pančevca“.

„Svratio sam do piljare da kupim jagode i video sam cveće. Napravio sam nekoliko fotografija cveća u toj piljari koja se nalazi na nekoliko kilometara od grada. Ušao sam u automobil i odvezao se do centra grada, gde sam se i parkirao. Oni su stali iza mene, izvukli me iz kola, oteli mi fotoaparat i udarili me nekoliko puta“, rekao je.

Kada je pokušao da zove policiju, kako je dodao, oteli su mu telefon i pretili mu. Nakon toga su, kako je Šupica izjavio za UNS, bacili telefon i fotoaparat bez kartice na zadnje sedište.

Šupica kaže da je slučaj prijavio policiji i da je prepoznao napadače.

UNS ističe da su pretnje i fizički napadi na novinare i medijske radnike neprihvatljivi i da se odgovorni za takva dela moraju najstrože kazniti.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend