19. feb 2020.

Aleksandar Gajović sastao se sa direktorkom “Kragujevačkih novina”

Državni sekretar u Ministarstvu kulture i informisanja Aleksandar Gajović, sa saradnicima Snežanom Pečenčić i Dejanom Stojanovićem, sastao se sa direktorkom “Kragujevačkih novina” Gordanom Božić sa kojom je otvoreno razgovarao o situaciji u tom nedeljniku koji je pred gašenjem.

Kako je Božić objasnila, sopstveni prihodi ovog najstarijeg nedeljnika u kragujevačkom kraju nisu dovoljni da izmire sve troškove i da se zbog toga suočavaju sa ogromnim dugovima.

Ona je ukazala da Grad Kragujevac od 2015. godine ne raspisuje konkurse u oblasti javnog informisnja i skrenula je pažnju da u tom području trenutno postoji svega par nezavisnih portala i crkveni medij “Zlatousti” jer su se ostali ugasili.

Gajović je rekao da će Ministarstvo kulture i informisanja uputiti preporuku gradonačelniku Kragujevca Radomiru Nikoliću radi izvršavanja zakonske obaveze koja se tiče staranja o informisanosti građana na svojoj teritoriji.

Državni sekretar je ukazao da bi gašenjem “Kragujevačkih novina” najviše izgubili građani tog grada i podsetio da svako ima pravo na informacije o događajima koje su vezane za određeni grad ili region.

Izvor: Sektor za informisanje i medije, Ministarstvo kulture i informisanja

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend