28. jul 2022.

BIRODI: Agencija za sprečavanje korupcije spremna da pomogne REM

Agencije za sprečavanje korupcije obavestila je Biro za društvena istraživanja (BiRODI) da je to telo spremno da pomogne Savetu Regulatornog tela za elektronske medije (REM) u identifikovanju i regulisanju sukoba interesa u procesu odlučivanja o dodeli nacionalne frekvecije pružaocima medijskih usluga, saopštio je BIRODI.

Foto: N1

Biro podseća da se obratio Savetu REM ukazujući na potrebu regulisanja eventualno postojećih i potencijalnih, odnosno budućih sukoba interesa članova Saveta REM i kandidata za nacionalnu frekvenciji u procesu donošenja odluke o dodeli nacionalnih frekvencija pružaocima medijskih usluga.

„Pozivamo Savet REM da se obrati Agenciji za sprečavanje korupcije i u saradnji sa njom izradi mehanizam identifikovanja i regulisanja sukoba interesa članova ovog tela, koji je trebalo već da bude deo Plana integriteta ove institucije i izrađen pre početka ovog konkursa“, navodi se u saopštenju.

Integritet donete odluke o dodeli nacionalnih frekvencija pružaocima medijskih usluga zavisiće od integriteta procesa u kojem je ona doneta, odnosno. poštovanja procedure, regulisanja sukoba interesa uz jasno definisane kriterijume za ocenjivanje podnetnih elaborata i transparentnosti ovog procesa, navodi BIRODI.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend