23. avg 2017.

Čečen: Vlada diskriminiše neke medije

Komentarišući potez ministra spoljnih poslova Ivice Dačića da jedino Tanjugu da izjavu o povlačenju zaposlenih u ambasadi u Skoplju, na šta su se žalile agencije Beta i FoNet, direktor CINS-a Branko Čečen kaže da se to ne dešava prvi put i da Vlada diskriminiše neke medije.

„Činjenica da Tanjug postoji i ima ugovore s Vladom, a Beta i FoNet nemaju je problematična i protivzakonita. Niko ne sme da diskriminiše medije, to je kršenje zakona, Dačić to do sada nije radio, on je vešt u odnosima s medijima, čudi me da je to uradio. Dačić neprekidno proizvodi tenzije i afere, ne propušta priliku da stvori tenziju s Hrvatskom, Makedonijom, trebalo bi da smiruje, a ne da prati vladine tabloide u dizanju buke“.

Čečen ističe da su mediji morali da budu solidarni i pokažu zube prvi put kada se dogodila diskriminacija, ali, kako kaže, dopustili su mnogo strašnije stvari.

„Videli smo predsednika vlade koji viče na medije, trebalo je tada svi da izađu. Ako građani nisu obavešteni o najvažnijim stvarima kako da govorimo o demokratiji“.

Gostovanje Branka Čečena na TV N1 možete pogledati ovde. 

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend