19. okt 2021.

Cvejić: REM za Privremeno nadzorno telo izabrao političku reprezentaciju

Bivši član Regulatornog tela za elektronske medije (REM) Slobodan Cvejić, kaže povodom obrazovanja Privremenog nadzornog tela za praćenje medija tokom izborne kampanje, u skladu sa dogovorom tokom Međustranačkog dijaloga o izbornim uslovima uz posredovanje Evropskog parlamenta, da je REM za njega izabrao "političku reprezentaciju, a ne stručnu".

Foto: Medija centar Beograd

„Vi tamo imate jednog i po ili dva i po stručna čoveka, neki od njih odlično znaju svoj posao, ne dovodim uopšte u pitanje njihovu stručnost, ali su spremni da to znanje koriste pristrasno, i da manipulišu podacima ili izvrnu neko tumačenje“, kaže Cvejić.

On dodaje da je bilo niz situacija u kojima je (članica Saveta REM) Judita Popović „suprotstavaljala svoje pravno mišljenje mišljenju pravne službe, i sve se svelo na to kome će članovi Saveta pokloniti poverenje, jer ne razumeju o čemu se raspravlja“.

Predviđeno je da Privremeno nadzorno telo ima 12 članova, a njegov sastav treba da obezbedi politički pluralizam i profesionalnu stručnost, navelo je Ministarstvo kulture.

Šest članova predlaže REM, a preostalih šest članova (u formatu 3+3), u skladu sa Završnim dokumentom Međustranačkog dijaloga o izbornim uslovima uz posredovanje Evropskog parlamenta od 18. septembra 2021. godine, predlaže predsednik Narodne skupštine nakon konsultacija sa kofasilitatorima Međustranačkog dijaloga o izbornim uslovima uz posredovanje Evropskog parlamenta.

U Privremenom nadzornom telu nalaze se predsednica Saveta REM Olivera Zekić, član Saveta Milorad Vukašinović, izvršna direktorka REM Rajka Galin Ćertić, generalni sekretar REM Milan Todorović, načelnik Službe za nadzor i analizu programa emitera REM Stevica Smederevac i analitičar projekata REM Srđan Miljković.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend