01. sep 2022.

Doneto rešenje o raspodeli 4,3 miliona dinara za medije u Zrenjaninu

Grad Zrenjanin je izdvojio 4,3 miliona dinara za projekte proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja na teritoriji grada u 2022, navodi se u rešenju o dodeli sredstava za te namene.

I na ovom konkursu najviše novca, 1,7 miliona dinara dobila je Televizija Santos za projekat „Informativna emisija DAN“ dok je Radio Santos za projekat „Novo jutro“ dobio milion dinara.

Po predlogu komisije, 400.000 dinara namenjeno je preduzeću „V Production“ iz Subotice (vojvodjanski.com) za projekat „Zrenjaninska svitanja“.

Portal ZR Klik, za projekat „Internet kao glavni izvor informisanja mladih“ dobio je 300.000 dinara, koliko i Web solution (volimzrenjanin.com) za projekat „Zrenjanin grad koji volimo“.

Web portalu Media sport plus za projekat „Zrenjanin zeleni grad budućnosti i zdrave pijaće vode“ odobreno je 240.000 dinara dok je 200.000 dinara dato Savezu Srba iz regiona – Srpsko kolo za projekat „Srpsko kolo Zrenjanin“.

Medijskom centru Klik 105 (Radio 105) dodeljeno je 160.000 dinara za projekat „Mikrofon za mlade“.

U konkursnoj komisiji bili su novinar Radio-televizije Vojvodine Branimir Kozarov na predlog Društva novinara Vojvodine, Radojica Mali na predlog Udruženja radio stanica RAB Srbije i urednik radio programa i direktor Romskog medijskog servisa Ilija Stojanović kao nezavisni medijski stručnjak.

Konkurs za medije raspisan je i u martu ove godine kada je od opredeljenih 20 miliona dinara, najviše pripalo RTV Santos – 9,5 miliona dinara.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend