13. feb 2023.

Klanšček: Za nepostojeću emisiju na RTS potrošeno 14 miliona, podneću prijavu

Predsednik Upravnog odbora RTS Branislav Klanšček izjavio je za N1 da je je otkrio da na RTS postoji emisija koja se knjiži kao da postoji, a ne postoji. Za tu emisiju pod nazivom "Jedan dobar dan" postoji i konto sa kog je potrošeno 14 miliona dinara od 2020. godine, rekao je Klanšček i najavio podnošenje krivične prijave.

Branko Klanšček (snimak ekrana, N1)

„Taj novac je potrošen – na scenografiju i voditelje, ali ne postoji scenografija…U pitanju je dnevna emisija kolažnog tipa. Olivera Kovačević je urednik emisije, ona ide svakim radnim danom i – emisije nema“, rekao je Klanšček u Novom danu.

Na pitanje šta će da učini tim povodom, rekao je da će podneti kriviču prijavu.

„Podneću krivičnu prijavu. Za ‘Jedan dobar dan’ ide krivična prijava – to je čisto kao dan“, istakao je Klanšček, koji je za N1 govorio o zapisniku sa sednice UO RTS-a od prošle godine na kojoj je raspravljano o trošenju novca javnog servisa na angažovnju spoljne produkcije.

Rukovodstvo je, inače, pokušalo da sakrije taj zapisnik, ali je anonimni izvor taj dokument dostavio portalu Pištaljka, kao i finansijski izveštaja za 2022. godinu i budžet planiran za program RTS-a za 2023.

Na pomenutoj sednici raspravljalo se o tome zašto javni servis za mnoge projekte koje može i sam da realizuje, angažuje spoljnu produkciju i time troši milionske iznose koje su dobili od građana Srbije.


Video snimak, N1

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend