03. avg 2020.

Klozetokratija

Možete pretpostaviti da je za moju malenkost, koju je Smajlovićka ozloglasila kao „čoveka klozetskih metafora“, vest da je RTS za nabavku toalet papira izdvojila sumu od 239 (i slovima dvesta trideset devet) miliona RSD, bila pravi mali praznik klozetokratije.

To je donekle objasnilo misteriju zašto bivši Bujke svako malo skače na astal i sam se sebi iskenja na glavu. Ima se, brate, može se.

Jeste da je RTS pogolema (nadzemna) septička jama, ali ipak ostaje misterija kako se uposleništvo i spoljno saradništvo RTS-a uspeva iskenjati za te pare, pogotovo ako znamo da viđenije RTS-ove novindžike, budući eterična bića, uopšte ne kenjaju ili – ako im se omakne – kenjaju euro krem.

Izgleda da se i V.D. Bujketu toaletna suma učinila previsokom, pa je preduzeo mere da se ne pročuje.

A naročito da se crni toaletni glas ne pronese do Visokog Mesta. Presavio je, dakle, tabak i erteesovom radnom narodu razaslao interni email u kome je „zviždača“, Vasovića – osobu koja je obnarodovala koliko se para na RTS baca na brisanje dupeta – ezopovski označio kao Đilasovog poverenika i pozvao uposlenike/ce da, ako misle dobro svojoj kući, tajnu odnesu sa sobom u grob.

„Previše je plaćenih tekstova protiv RTS-a“ – piše u Bujketovom emailu – „previše je ispiranja usta našom kućom da bi mi dozvolili luksuz da još dodamo novu džebanu“.

Obratite sad pažnju na seljački spin na kome bi mu pozavideo i Vrhovni Spinždija: „Oni koji znaju iz kojih interesa nas napadaju, činiće to i dalje jer njima činjenice ništa ne znače.“

Koji „oni“, koji „interesi“, koje „činjenice“ – Bujke o tome ni mukajet, a baš šteta, jer meni „oni koji plaćaju tekstove protiv RTS-a “ nikada nisu uplatili ni dinar, a napisao sam iha ha takvih tekstova i još ću ih iha ha pisati, za džabe, dakle po ceni za koju već decenijama i krečim.

Kao olakšavajuću okolnost za Bujketa navešću da on nije jedini koji traći enormne sume za kojekakve budalaštine, ali izgleda ili 1. nema sreće ili se 2. (i verovatnije) neko nameračio na njegovu fotelju, kao što sreće nije imao (ili se neko bio nameračio na fotelju) popečitelj onog ministarstva, koje je za JexS-ovog vakta samo na ćevapčiće spičkalo 35 000 evra.

Među komentatorima ima dilbera potkovanih u ekonomiji i računici pa ih pozivam – i ne sumnjam da će se neko odazvati – da izračunaju 1. koliko je 239 miliona RSD evra, kolika se količina toalet papira za tu sumu može kupiti i koliko je hiljada tona govana potrebno iskenjati da bi se ta količina namenski utrošila i završila u kanalizaciju a ne u džepovima N.N. muljatora.

Dok račundžije računaju, zamislimo se nad pitanjem koje je Vesko Vasović postavio Bujketu.

„Šta će gledaoci da misle o nama. Da nismo emiteri nego seratori. Čega ste vi direktor? Javnog servisa ili javnog toaleta?“ Imam i ja dodatno pitanje – ili javne kuće?

1 komentar za: “Klozetokratija

  1. ilija

    Basa ne lupetaj.rts je institucija od ugeda jedina koja cuva nasu kulturu i obrazovanje…i nije lepo tako je nazivati..rts je ponos Srbije i celoj yu mozda…najboji javni servis u regionu…bbc i rai kavliteta…bez rts bi nasa kultura i obrazovanje otisli u propasti i u rijalitija i sl. a ovo sta kaze Vasko vesovic koi mi se ne dopada nimalo koliko je istinito..treba da dodzete da vidite Makedski javni sevis dokle je propao pa ce da viite da je sta…tako da stajem u odbrno rts koi je najgedai i koi je jedni cuvar nase kulture i bece i jedni svetol proorec… ne navazm u politicki deo i ako i tamo mislim da nije bas kako se prestvla i nije osceni za nijedne strne ali nemoze se ceniti samo po politike…i nezam za kave guposti se daju pare ja gluoste na rts nisam video…i Misim da gen direk. Bujosevic dobro je vodio rts kako i Tijanica pre toga.. i RTS Je dobra jos od 1958 pa do danas pa i ona vreme 90s.pozz iz Makedonije i ovde samo rts gledamo…i ako vam ne vala ovka istitucija od ugeda i ovakav javni servis i ga tako nazivate ne zasuzujete ovakav javni servis…pozz

    08. авг 2020. at 11:02

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend