24. okt 2022.

„Korak napred ili nazad u oblasti slobode medija i bezbednosti novinara – izveštaji i realnost“

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) u utorak, 25. oktobra 2022., u 11h, predstaviće alternativni izveštaj o sprovođenju revidiranog Akcionog plana za Poglavlje 23 u delu koji se tiče zaštite novinara i medijskog zakonodavstva, a u okviru poglavlja 3.3 Sloboda izražavanja i sloboda i pluralizam medija. Tom prilikom želimo i da upoznamo publiku sa najnovijim kvantitativnim vrednostima po pitanju bezbednosti novinara kroz Indeks bezbednosti novinara za 2021. godinu.

U alternativnom izveštaju, NUNS je analizirao pojedine aktivnosti predviđene revidiranim Akcionim  planom za Poglavlje 23 i Izveštaj o sprovođenju revidiranog Akcionog plana za Poglavlje 23, koji  obuhvataju sledeće oblasti:

● Bezbednost novinara

● Sprovođenje Medijske strategije

● Implementacija medijskih zakona

Najnoviji izveštaj Indeks bezbednosti novinara za 2021. godinu daće nam odgovore da li smo i za  koliko napredovali u oblasti zakonodavnog okvira, prevencije, procesuiranja i stvarne bezbednosti  novinara, i kako se kotiramo po ovim pitanjima na Zapadnom Balkanu.

KO:

Marija Babić – pravnica i istraživačica NUNS-a

Rade Đurić – pravnik i istraživač NUNS-a

Željko Bodoržić – predsednik NUNS-a, domaćin i moderator događaja

KADA:

Utorak, 25. oktobar 2022. godine, 11.00 h

GDE:

Prostor Miljenko Dereta u Beogradu, ul. Dobračina 55. Događaj je hibridnog karaktera. Ukoliko  želite da događaj pratite onlajn, možete mu pristupiti na ovom linku.

KONTAKT:

Za dodatne informacije i prijave prisustva možete kontaktirati koordinatorku Anku  Kovačević na broj telefona 011 3343 255 ili mejlom: anka.kovacevic@nuns.rs.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend