30. maj 2017.

Kragujevac: Odobren socijalni program za radnike RTK

Socijalni program za 49 radnika, zaposlenih na Radio televiziji Kragujevac, koji su se opredelili da dobrovoljno odu iz ovog preduzeća je odobren. U te svrhe Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja namenilo je oko 22 miliona dinara.

Novac bi uskoro trebalo da bude na računima onih koji su se opredelili za odlazak i sa njima će u narednim danima biti potpisan sporazum o raskidu radnog odnosa, istakla je za agenciju Beta direktorka ove televizije Irena Veličković.

Međutim, po njenim rečima deo zaposlenih, koji se opredelio za socijalni program, je na ivici da se predomisli i odustane od dobrovoljnog odlaska iz firme, jer se očekuje da Grad preuzme ovu televiziju. Iz Vlade Srbije im je potvrđeno da je grad Kragujevac prošle nedelje poslao zahtev za prenos osnivačkih prava nad RTK i čeka se da socijalni program bude okončan.

Šta o mogućem predomišljanju radnika misli aktuelni gradonačelnik Radomir Nikolić još uvek nije poznato, ali se zna da je na nekom od sastanaka sa predstavnicima radnika istakao da broj zaposlenih na televiziji mora da bude drastično smanjen da bi grad preuzeo osnivačka prava.

Zaposleni očekuju da Vlada prihvati zahtev grada, a onda bi konačnu odluku o privremenom preuzimanju RTK, do nove privatizacije, trebalo da donese Skupština grada. Očekuje se da ovaj proces bude završen do 20. juna.

Radio televizija Kragujevac privatuzovana je u oktobru 2015. godine i trenutno ima 60 zaposlenih. Njima prethodni vlasnik Radoica Milosavljević duguje 12 zarada, a zbog velikih dugova, u decembru 2016. prekinuto je emitovanje programa ove televizije. Samo mesec dana kasnije, u januaru 2017. raskinut je i ugovor o privatizaciji.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend