20. apr 2017.

Kragujevac: Grad preuzima RTK, ali sa manjim brojem zaposlenih

Grad Kragujevac je spreman da privremeno preuzme Radio televiziju Kragujevac, ali samo ukoliko se na njoj smanji broj zaposlenih, istakao je gradonačelnik Radomir Nikolić na sastanku sa zaposlenima i predstavnicima sindikata „Nezavisnost”.

Nikolić je dodao da će, ukoliko je grad preuzme, ova televizija morati da postane likvidna i sposobna da samu sebe izdržava. Na sastanku je zaključeno i da emitovanje programa ove medijske kuće ne može da se nastavi sve dok se ne izmire dugovanja REM-u za dozvole.

Tako ni posle ovog sastanka nije najjasnija sudbina ove televizije, a zaposleni imaju podeljeno mišljenje o budućnosti ovog medija. Dok sa jedne strane gradonačelnik ističe da je Grad, u skladu sa novom Uredbom Vlade, spreman da privremeno preuzme kapital RTK, on to ne želi da uradi dok se u preduzeću na sprovede socijalni program za dobrovoljni odlazak zaposlenih.

Takođe, Nikolić nije želeo da obezbedi pisane garancije da će Grad svim zaposlenima, i onima koji odu iz televizije, ali i onima koji se odluče da ostanu, isplatiti sve zaostale zarade. Umesto toga, obećao je da će sačiniti pismo o namerama u vezi sa daljom sanacijom stanju u ovoj medijskoj kući.

Da podsetimo, privatizacija Radio televizije Kragujevac raskinuta je u januaru 2017. godine, a zaposleni već 11 meseci nisu primili platu. Po rečima Gorana Antonijevića, predsednika sindikata „Nezavisnost” u ovoj medijskoj kući, malo je verovatno da će neki novac dobiti u narednih dva meseca.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend