05. jun 2023.

„Kreni-promeni“: Ukidanje Zadruge „na reč“ Željka Mitrovića je prevara građana

Pokret "Kreni-Promeni" reagovao je na izjavu Aleksandra Vučića da je ispunjen jedan od zahteva protesta - ukidanje rijalitija na televiziji Pink.

Foto: Screenshot (Youtube/Pink)

Kako navode u ovom pokretu, to je najobičnija prevara.

„Reč je o rijalitiju Zadruga koji se isticao promovisanjem nasilja, ali koji se sada redovno završava kako je i planirano. Ono što je potrebno uraditi jeste ograničavanje rijalitija zakonskim putem, a ne nekakvim privatnim dogovorom ‘na reč’ sa Željkom Mitrovićem“, poručuju u saopštenju.
Iz „Kreni-Promeni“ podsećaju da se u Skupštini Srbije već četiri godine nalazi predlog zakona kojim se traži ograničavanje rijaliti programa i uvođenje pola sata kulturnog programa za decu i pola sata programa za maloletnike, čime se deci i adolescentima ističu pozitivne vrednosti.

„Taj predlog zakona koji je putem narodne inicijative podnelo preko 36.000 građana možemo, kao zvanični predlagači modifikovati, s obzirom da su se promenile okolnosti od njegovog podnešenja, ali ukidanje rijalitija putem zakona je jedini ustavni i pravni put“, dodaju u „Kreni-Promeni“.

Ističu da je ukidanje rijalitija na reč prevara građana.

„Imamo i iskustvo u vezi sa protestima oko Rio Tinta, vlast je donela odluku da se ovaj projekat stopira, ali je vidljivo da ona nastavlja da lobira za ovu kompaniju i da kroz medije stalno najavljuje kako će promeniti odluku, istovremeno, ponovo ignorišući predlog zakona koji je putem narodne inicijative predat Skupštini Srbije“, zaključuje se u saopštenju.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend