11. feb 2020.

Mitrović: Pink M neće emitovati Novo jutro zbog zabrane SAEM

Vlasnik i direktor Pink medija grupe Željko Mitrović izjavio je da će Pink da poštuje odluku Saveta za elektronske medije Crne Gore (SAEM) da na kablovskoj televiziji Pink M, na tri meseca, bude zabranjeno emitovanje programa Novo jutro, ali je naglasio da se TV Pink neće odricati profesionalnih standarda kojima se do sada uvek vodila.

Dok sam vlasnik, direktor i glavni urednik svih 60 kanala koji se emituju na Pink medija grupi, neću da dozvolim da bilo kog gosta u bilo kojoj debati, u političkoj emisiji ili u jutarnjem programu cenzurišemo ili da mu se ukine sloboda govora što je ustavom zagarantovano pravo, poručio je Mitrović, objavljeno je na sajtu TV Pink.

Kako je naglasio, TV Pink se, kao i uvek do sad, bavila temama koje su važne za ceo region, a tu spadaju i dešavanja u Crnoj Gori, među kojima i teme o SPC u Crnoj Gori, o njenoj imovini i na kraju o Zakonu o slobodi veroispovesti.

Kada u bilo kojoj zemlji na svetu na ulicama ima preko stotinu hiljada ljudi, to je vest i to je stvar koja je za polemiku i diskustiju, pa i kod nas na Pinku, istakao je Mitrović.

Takođe, neverovatno je da se pozivaju na član zakona koji se odnosi na raspirivanje rasne i verske netrpeljivosti, jer ovde nije reč o različitim rasama, a i pravoslavni smo narod, ocenio je on.

Mitrović je upitao kako je ova mera uopšte sprovodljiva, jer TV Pink ima 60 kanala i svakako se na nekom od ostalih emituje Novo jutro, dok je naglasio da mera važi samo za kanal Pink M.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend