11. avg 2023.

Novi Sad drugi put ove godine raspisao medijski konkurs za sufinansiranje

Grad Novi Sad je drugi put ove godine raspisao konkurs za sufinansiranje medijskih projekata za šta je predviđeno 25 miliona dinara, dok je na prvom konkursu u te svrhe izdvojeno 61,5 miliona dinara, saopštilo je danas Udruženje novinara Srbije (UNS).

Najmanji iznos sredstava koji se može odobriti po projektu iznosi 100.000, a najveći sedam miliona dinara.

„Na konkurs se može prijaviti izdavač medija čiji je medij upisan u Registar medija Agencije za privredne registre, kao i pravno lice, odnosno preduzetnik koji se bavi proizvodnjom medijskih sadržaja. Preduzetnik prilikom prijave mora priložiti dokaz da će sufinansiran medijski sadržaj objaviti medijska kuća koja je upisana u Registar medija“, navodi se u saopštenju UNS.

Pravo da konkurišu nemaju pravna lica koja su u prethodnom periodu dobila sredstva od Novog Sada namenjena projektnom sufinansiranju, a nisu blagovremeno u propisanoj formi podnela narativni i finansijski izveštaj o realizaciji projekta.

„Na konkurs je moguće prijaviti samo jedan projekat. Ako je učesnik Konkursa izdavač više medija, može na konkursu učestvovati sa jednim projektom za svaki medij“, dodaje se u saopštenju.

Više informacija o uslovima učešća dostupno je na sajtu UNS u rubrici Medijski konkursi.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend