25. jul 2017.

NUNS i NDNV: Tužilaštvo da sasluša Vučića zbog izjava na Pinku

NUNS i NDNV zahtevaju od tužilaštva da po službenoj dužnosti sasluša predsednika SNS-a Aleksandra Vučića koji je gostujući na TV Pink istakao da su "pojedina medijska udruženja dobijala novac da bi vodila kampanju povodom nelegalnog rušenja u Savamali".

Aleksandar Vučić; Foto: FoNet/ Nenad Đorđević

Kako navode u saopštenju, nadležno tužilaštvo je dužno da ga sasluša jer je „Vučić je izneo saznanja o krivičnom delu koje se goni po službenoj dužnosti“ i da od njega zatraži dodatne informacije o krivičnom delu izazivanje panike i nereda iz člana 343 „kao i drugim krivičnim delima za koje postoji sumnja da su izvršeni“.

„Osim javnom tužilaštvu, Vučić je dužan da i javnosti saopšti ko je, od koga, u koje vreme i u kojem iznosu dobijao sredstva i da preuzme odgovornost za to što je izgovorio. Plašimo se, međutim, da Vučić i ovog puta iznosi neistine, da ponovo zloupotrebljava režimske medije i svoju funkciju da bi napadao i difamirao one koje proglašava političkim protivnicima i da bi dodatno ugrožavao medijske slobode u Srbiji“, navodi se u saopštenju ovih udruženja.

Ukoliko je govorio neistinu, kako kažu, „Vučić je izvršio krivično delo“.

Iz Srpske napredne stranke su saopštili da su se NUNS i NDNV oglasili jer su se „sami prepoznali u notornim činjenicama koje je izrekao Vučić – da su određena medijska udruženja dobijala ogroman novac da bi učestvovala protiv njega i SNS“.

Oni dodaju i da su ova udruženja brza u saopštenjima „kada treba da napadnu i kriminalizuju Vučića i SNS“, a „već više od 60 dana prećutkuju monstruoznu kampanju bolesnih laži i uvreda protiv Vučića u Kuriru“.

[povezaneprice]

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend