04. mar 2019.

Održan sastanak Nadzornog odbora Projekta „Podrška medijskim reformama u Srbiji”

U Ministarstvu kulture i informisanja danas je održan sastanak Nadzornog odbora Projekta „Podrška medijskim reformama u Srbiji” u čijem fokusu je razvoj medijske pismenosti u preduniverzitetskom obrazovanju u Srbiji, kao i jačanje uloge javnih servisa.

Rad na razvoju ovih oblasti i projektnih aktivnosti podržaće novi projektni tim na čelu sa Raselom Pisgudom, Dejvidom Hajvardom i Sašom Mirkovićem.

Pomoćnica ministra kulture i informisanja Slavica Trifunović naglasila je da je pažnja javnosti usmerena na ovaj projekat koji sistemski uređuje oblast medijske pismenosti i doprinosi razvoju celog društva. Ona je istakla da je ova tema u fokusu čitave Evrope, a ne samo naše zemlje i regiona.

Projekat je usmeren na pružanje podrške Radnoj grupi za izradu priručnika za unapređenje i razvoj medijske pismenosti u preduniverzitetskom obrazovanju u Srbiji. Radna grupa će u narednim mesecima raditi na ovom izdanju za nastavnike u cilju jačanja njihovih znanja i veština.

Takođe, na sastanku je bilo reči o realizaciji radionica, skupova i tribina za novinare, urednike i menadžere u Radio-televiziji Srbije i Radio-televiziji Vojvodine u cilju kreiranja kvalitetnog programa od javnog interesa.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend