16. jun 2021.

Održan sastanak urednika RTS-a i RTV-a sa strankama o izbornim uslovima

Vlasništvo medija i dodela sredstava podobnim vlasnicima u Srbiji poodavno imaju razmere razbojništva uvijenog u konkursne oblande, tako da učešće u ovom poslu postaje svojevrsno saučesništvo

Sastanak je počeo nešto posle 13 časova, trajao je dva i po sata, a ni satima kasnije nema vesti o eventualnim rezultatima skupa koji je Obradović ocenio i kao “najdužim i najtežim do sada”.

Predstavnici opozicije su izneli primedbe, i tražili veće prisustvo u politčkim sadržajima javnih servisa, kaže on i očekuje da će do kraja meseca Radna grupa dobiti odgovore RTS i RTV i “rešiti ova pitanja”.

O sastanku nema informacije ni na zvaničnom sajtu Skupštine koja vodi taj dijalog.

Kako je javio RTS, u ime te kuće došli su urednici Nenad Lj. Stefanović i Zoran Stanojević, a za RTV-a Nenad Ćaćić i Željka Petrović.

Oni su razgovarali sa predsednikom Skupštine Srbije Ivicom Dačićem, funkcioneri SNS-a Vladimirom Orlićem i Dejanom Đurđevićem, te predstavnicima opozicije Boškom Obradovićem (Dveri), Sašom Raduloviće, (DJB), Milanom Stamatovićem (Zdrava Srbija), Dejanom Šulkićem (DSS), Milicom Đurđević (ZavetniciI i Aleksandrom Šešeljem (SRS).

Tema sastanka o medija, naveo je RTS u današnjoj vesti, najvažnija je za predstavnike opozicije, pa su zato prethodni sastanak, na kojem je dogovoreno prisustvo urednika javnih servisa, ocenili kao konstruktivan.

Tada je navedeno i da je važno da se ravnopravan medijski tretman dobije ne samo u toku kampanje već najmanje šest meseci pre prvih sledećih izbora.Teme o kojima se razgovara u Skupštini Srbije tiču se medija, izbornih procedura, finansiranja političkih aktivnosti, funkcionerske kampanje, a tu je i pitanje izbornog dana, kontrole izbornog procesa, u smislu sprečavanja određenih manipulacija, dodaje RTS.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend