07. mar 2018.

Prijavite me za saučesništvo u ubistvu

Poštovane kolege,

I juče ste objavili tekst na koji vi, a ne ja, treba da odgovorite. I počnite od toga da Slaviši Lekiću objasnite da se s njim nisam ni dopisivala, da na njegove prostakluke nemam nameru da odgovaram, i da ne zamišlja ni početak ni kraj rasprave sa mnom. Nije je ni bilo.

Pitala sam vas, vrlo precizno, da li su njegovi tekstovi deo vašeg stava prema ženama, i niste mi odgovorili. I ne znam da li ste svesni da je cela ta salva uvreda napisana samo zato što sam se usudila da kažem, uoči izbora, da je, u predizbornoj emisiji, jednom od učesnika u dijalogu (Goranu Vesiću) RTS, smanjivanjem tona, bukvalno gurnuo krpu u usta i nije mu dozvolio da kaže šta ima. Drugom učesniku u istom dijalogu (Draganu Đilasu), pojačavanjem tona, dozvoljeno je da kaže i više nego što objektivno ima.

I da li ste svesni da je taj Lekić, čije mizogine ispade objavljujete, istovremeno i predsednik NUNS-a i član, deo, agitpropovske mašine istog tog Đilasa, i da sve uvrede koje iznosi, iznosi za račun jedne političke opcije?

I da li vam zvuči normalno da predsednik NUNS-a objavljuje tekstove u Đilasovim novinama, u političkom, predizbornom pamfletu, i da ne reaguje, zatim, na odluku Dragana Đilasa da ne pusti sve novinare na svoju konferenciju za štampu, nego samo izabrane. I kako je moguće da sve to znate, a puštate ga da priča o „kurvanju“. Čijem? I ko dobija pare za to šta radi? Da li je njemu uplaćen, ili dat, honorar za učestvovanje u izborima?

Ili mislite da predsednik NUNS-a ima na to prava, a ja nemam ni na šta, pa ni na to da, na osnovu analize stručne službe nezavisnog tela čiji sam član Saveta, kažem šta mislim?

A mislim i znam da je RTS, u predizbornoj emisiji, favorizovao jednog od učesnika, a drugog pokušao da predstavi kao pijačnu svađalicu, koja mora da se dere, da bi je bilo ko čuo.

Pritom, ta emisija nema nikakva pravila kada je reč o tome koliko dugo ko od učesnika može da govori. Odakle im onda pravila koliko glasan može bilo ko od njih da bude, i po kom osnovu, po kojim pravilima, jednom utišavaju ton, a drugim podižu?

To sam pitala, kao članica REM, a vi pustili predsednika NUNS-a, da, u ime Dragana Đilasa, pitalicu proglasi kurvom.

Pritom ste zaboravili da kažete da on nije tek tako prostak, ni tek tako vulgaran, ni bez razloga lud, nego da sve to radi iz ličnog interesa.

I da je bio deo kamarile istog tog Dragana Đilasa, u vreme kada su bili na vlasti, i sasvim lepo od toga živeo, a zauzvrat se, na kraju emisija koje su mu finansirali, zahvaljivao, javno, tadašnjem šefu svih tajnih službi, što, valjda, nije kurvanje. Niže je od toga.

Baš kao što je niže od toga što ni NUNS, ni njegov predsednik, ni Danas, ne reaguju na izbacivanje novinara sa konferencije za štampu.

I izvinite, ja nemam nameru da pristanem na tu vrstu ućutkivanja ni stavljanja flastera na usta novinarima. Nisam na to pristajala ni kao novinarka i urednica u Dnevnom Telegrafu, ni kao glavna urednica Borbe, pa neću ni sada.

Pa ni po cenu da me Lekić i Lukač, udruženi, optuže, ne samo da sam kurva, nego da sam nagovarala Slavka Ćuruviju da ostane u Beogradu, da bi ga ubili.

Vi, koji ste to pustili, i njih dvoje, sada treba, bilo bi pošteno, da odete u policiju i prijavite me za saučesništvo u ubistvu. A usput, i za prostituciju.

A ako to ne uradite, onda, računam, dođete, vi meni, izvinjenje. I jasan odgovor na jednu stvar koja me muči, dok čitam to što objavljujete.

Da li sam član SNS, ili SPS, uopšte nisam uspela da shvatim, pošto sam, kod vas, malo jedno, malo drugo.

A nisam član. Pogotovo ne ovakvog NUNS-a.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend