23. nov 2021.

Privatnoj televiziji najveći deo medijskog budžeta Zrenjanina

Drugi konkurs ove godine za podršku medijskim sadržajima iz budžeta grada Zrenjanina skoro da je pisan samo za  ovdašnju privatnu Radio televiziju Santos, u većinskom vlasništvu kruševačkog biznismena Radoice Milosavljevića.

Od ukupnog budžeta, koji je iznosio 5 miliona dinara na konkursu objavljenom u oktobru a čiji su rezultati sada prezentovani, RTV Santos pripalo je 4,55 miliona dinara.

Ova radio-televizijska kuća konkurisala je sa dva projekta, jedan je “Zrenjanin kroz vreme” a drugi emisija o poljoprivredi “Agročas”.

Preostala sredstva, u iznosu od pola miliona dinara, podelili su na ravne časti lokalni zrenjaninski portali ZR Klik u vlasništvu Željka Šemića, Media sport u vlansištvu Bogoljuba Grujića, reklamna agencija Press centar 23 Danijele Sokolov, Web solution media OD iz Zrenjanina, a budžet je dopunjen sa još 50 hiljada dinara koji su dati Medijskom centru Klik 105 doo, takođe iz Zrenjanina.

Iako je svako od njih konkurisao za mnogo veće iznose, konkursna komisija odlučila je da ostatak sredstava rasporedi na navedeni način.

Bez novčane podrške na drugom ovogodišnjem konkursu za projekte proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja na teritoriji Zrenjanina u 2021. godini su ostali kandidati List Zrenjanin, Honestas agencija iz Novog Sada, Frabrika lsova iz Novog Sada i Sineta Šmit video produkcija iz Srbobrana.

Ranije, ove godine, na konkursu grada Zrenjanina koji je završen u maju ukupan budžet za medije iznosio je 10 miliona dinara a odobreno je 17 projekata.

I tada je najviše novca otišlo radiju i televiziji Radoice Milosavljevića.

Prema odluci komisije, koju su činili Biljana Popadić, novinar, predstavnik Asocijacije radio-televizije Srbije, Branimir Kozarov novinar RTV i predstavnik Društva novinara Vojvodine, kao i Miloslav Hrćan, glavni urednik RTV Kovačica i predstavnik Udruženja elektronskih medija Srbije „Comnet“, zrenjaninskoj radio-televiziji Santos dodeljeno je u maju 4,8 miliona dinara.

RTV Santos u ovovj godina ukupno je iz budžeta gradaZrenjanina povukla 9,35 miliona dinara, prošle godine 9 miliona a u 2019. godini 5,6 miliona dinara.

Prema podacima Centra za održive zajednice, ova medijska kuća je od projektnog sufinansiranja medija u proteklih pet godina, preciznije u periodu od 2015. do 2020. godine, od Ministarstva kulture i informisanja, Pokrajinskog sekretarijata za kulturu i i informisanje kao i lokalnih samouprava srednjeg Banata dobila 33,8 miliona dinara.

U proteklih pet godina za sufinansiranje medijskih sadržaja, prema podacima Centra za održive zajednice, grad Zrenjanin izdvojio je blizu 440.000 evra.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend