04. jun 2020.

Za projekte medijima u Zrenjaninu blizu 14 miliona dinara

Na konkursu sufinansiranja medijskih projekata u Zrenjaninu sudeći prema objavljenim rezultatima najviše sredstava dobiće lokalna RTV Santos, koja je od pre pola godina u večinskom vlasništvu Radoice Milosavljevića, kruševačkog biznismena koji kupuje televizije po Srbiji.

Za tri projekta, zapravo emisije „Minuti za zdravlje“, „Agročas“ i radijsku emisiju „Po jutru se dan poznaje“, dobili su 9 miliona budžetskih sredstava i to je najveća suma koju je neka medijska kuća dobila od kada se raspisuju projekti sufinansiranja medijskih sadržaja u Zrenjaninu.

U zrenjaninskoj KTV televiziji kažu da nisu nimalo iznenađeni rezultatama konkursa te da javni interes ni ovoga puta nije poštovan.

– Naša televizija ima blokadu ove vlasti već 16 godina a poslednjih nekoliko godina pokušavaju da nas ucene da prodamo televiziju i da nas ekonomski unište. Pre neki dan su slali čoveka da se dogovorimo ali nema od toga ništa, ne savijamo mi leđa. Zato su meni rezultati konkursa sasvim normalni jer se ovde neguje nenormalnost a nad nama se izvršava osveta. Iz konkursa se vidi da nikakav javni interes za informisanjem nije ispoštovan. Naša KTV televizija proizvodi regionalne sadržaje i više brine o javnom interesu nego svi projekti koje će grad Zrenjanin platiti – komentariše za Danas vlasnik KTV Danijel Radić.

Komisija, koju čine Jelena Mitrović iz Profesionalnog udruženja novinara Srbije, Jelena Crnogorac glavna urednica TV Rubin Kikinda i Zorana Bogdanović iz Udruženja elektronskih medija Srbije „ComNet“, od 33 prijavljena projekta podržala je ukupno 16 medijskih projekata.

Za mesto u budžetu od 13,5 miliona dinara izborili su se i ovdašnjoj javnosti malo poznata imena – DVP produkcija iz Novog Sada koja je za projekat „Zrenjanin danas“ dobila 900.000 dinara, Strahinja Vojvodić iz Njuz medija tima Beograd za „Živeti u Zrenjaninu“ dobio je pola miliona dinara, Novosadska TV doo isto pola miliona dinara, Proglas public Beograd 200.000, Kulturni klub Otadžbina iz Srpske Crnje za novine 250.000 dinara i Studio B za projekat „Ogledalo budućnosti“ pola miliona dinara.

Od lokalnih medija, podršku za medijske sadržaje dobio je list Zrenjanin za projekat edukacije novinara da izveštavaju o ekonomskim temama u iznosu od pola miliona dinara, Zrenjaninski informativi portal 400.000 dinara za projekat Zrenjanin na dlanu, novinar Bogoljub Grujić sa 360.000 dinara za objavljivanje novosti svakog dana na web portalu Media sport plus, pa zatim Željko Šemić 300.000 dinara za projekat „Život u Zrenjaninu na klik“ u firmi web portali, medijsko predstavljanje, izdavanje novina, autoperionica i vulkanizer.

Na spisku je i Danijela Sokolov PR reklamna agencija Pres centar 23 sa nedeljnom hronikom grada na Internet portalu Zrenjanin info, čemu je namenjeno 360.000 dinara. Radio Klik FM iz Zrenjanina za omladinski radio dobio je 200.000 dinara a Mužljanske novine 100.000 dinara.


M. P.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend