01. avg 2017.

Raščišćavanje terena za novu zgradu RTV

Izvođači radova koji treba da ruše ostatke stare Televizije Novi Sad i raščiste teren za izgradnju nove zgrade RTV-a okupili su se na terenu.

Izvođači radova koji treba da ruše ostatke stare Televizije Novi Sad i raščiste teren za izgradnju nove zgrade RTV-a okupili su se na terenu.

Primopredajom gradilišta, načinjen je prvi korak u pripremanju terena za ukljanjanje ruševina stare zgrade Radio televizije Vojvodine, za šta je zadužena firma Elite Cop.

„Naredni korak je mobilizacija još mehanizacije, još ljudstva, finalizacija gradilišne ograde, pravo gradilište, da to ima svoju formu. Za nekoliko dana krećemo sa ozbiljnim radovima rušenja i onda kad krene jednom tu više nema povratka“, kaže Goran Pupovac, zamenik odgovornog izvođača radova.

Osim izvođača radova, na terenu su i dve ekipe odgovorne za to da sve protekne kako je planirano.

„Bićemo stalno angažovani na gradilištu od početka do kraja, vodimo računa da se sve radi po propisima. Takođe neke sugestije, ako u samom procesu dođe do određenih problema i, naravno, izveštavanje investitora o procesu“, objašnjava ulogu stručnog nadzora Radomir Čikić.

Radomir Kojić ima ulogu pirotehničkog nadzora.

„Zadatak Milenijuma je da prati da li postoje neka neeksplodirana ubojna sredstva. Mi smo ovde prvo pregledali sve, nisu oni mogli da dođu da rade dok mi sve ne pregledamo, pa smo i napisali da je sve bezbedno, e sada kada počnu da rade, isto, do određene dubine rade, a onda opet pregledamo. Stalno smo prisutni tu sa njima“, kaže Kojić.

Novac za te radove obezbedila je pokrajinska Uprava za kapitalna ulaganja. Nakon raščišćavanja terena i uklanjanja ostataka stare zgrade RTV-a, koja je uništena u NATO bombardovanju, očekuje se početak izgradnje novog objekta.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend