10. apr 2020.

Redovne konferencije u 15h od sutra – bez novinara, pitanja mejlom

Zbog sve veće zabrinutosti novinara, snimatelja i fotoreportera za svoje zdravlje, i nakon prigovora o ugroženosti na konferencijama za medije predsednika i članova vlade, kao i stručnjaka, kako je saopštila Vlada, od sutra za redovne konferencije za medije koje se održavaju svakoga dana u 15.00 časova, novinari će postavaljati pitanja onlajn.

Direktan prenos konferencija će kao i do sada raditi Radio-televizija Srbije i Novinska agencija Tanjug, precizirano je.

Novinari će pitanja lekarima i stručnjacima, kako se navodi, morati da dostavljaju najkasnije do 14.30 časova na i-mejl adresu press@gov.rs.

„Učinićemo sve da na konferencijama svi dobiju odgovore na pitanja pristigla do tog vremena“, navela je Vlada.

Inače, pres konferencije kriznog štaba već nedeljama imaju samo dva zvanična kamermana – RTS i Tanjuga, čije signale preuzimaju ostali mediji. Novinari su uvek sedeli na bezbednoj udaljenosti, i nije bilo pritužbi na bezbednost na konferencijama koje su organizovali eksperti stručnog štaba.

Podsećamo, mere opreza na konferencijama za štampu odavno su preduzele u svetu mnoge vlade, ali i Svetska zdravstvena organizacija.

Novinari ne sede u sali, već naprotiv mogu da postavljaju pitanja bilo gde iz sveta. Njihova pitanja se čuju i imaju mogućnost da dodatno traže pojašnjenja.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend