10. maj 2022.

REM ozvaničio: Lagano i fino, Karolina postala nacionalni radio

REM je konstatovao ono o čemu je Cenzolovka već pisala i što je već nekoliko nedelja fakt u etru: frekvencije s nacionalnom pokrivenošću, koje su svojevremeno dodeljene nesrećnom Radiju Cherry, pripale su Radiju Karolina.

karolina.rs (skrinšot)

Radio Cherry, svojevremeno najavljivan kao novi nacionalni radio, i zvanično je „mrtav“ – doduše, ionako je sve vreme egzistirao isključivo u dokumentima REM-a i tekstovima Cenzolovke.

Savet REM-a je na sednici u četvrtak, kako saznajemo, glatko odobrio preimenovanje Radija Cherry u Radio Karolina i time, zapravo, samo konstatovao činjenicu da Karolina već nekoliko nedelja emituje program preko nacionalnih frekvencija koje su svojevremeno dodeljene upravo nesrećnom Cherryju. (Zapisnik sa te sednice još nije objavljen.)

Savet REM-a je istovremeno, kako nam je nezvanično potvrđeno, dozvolio da se Radio Karolina, koji poseduje dozvole za emitovanje programa na tri lokalne frekvencije, preimenuje u Radio Lola.

U trenutku pisanja ovog teksta, i na nacionalnim i na lokalnim frekvencijama i dalje se emitovao program Radija Karolina.

Pred Savetom REM-a bilo je u četvrtak nekoliko veoma sličnih tačaka dnevnog reda. Sve su se ticale davanja saglasnosti za promenu identifikacionog znaka za tri radija s lokalnim frekvencijama – Karolina lagana i fina 90,5; Radio Karolina 106,3 i Radio Karolina plus 104,5.

Zahteve REM-u podneli su izdavači tih radio-stanica – firme Baltazar, Radio Karolina i Rimi Media Group. Sve tri su u (krajnjem) vlasništvu firme Maxim Media plus, koja je od kraja marta i vlasnik firme Kolorton print.

Kolorton print je, ako ste zaboravili, prošle godine pobedio na konkursu za petu nacionalnu radijsku frekvenciju obećavši pokretanje Radija Cherry. Uz stoprocentno vlasništvo u Kolorton printu, Maxim Media plus preuzeo je i dozvolu za radio, no ne i ideju da se na 17 nacionalnih frekvencija i zaista emituje program nacionalne „Radio Trešnje“.

I to je postalo jasno sredinom aprila, kada je isticao rok od 90 dana za pokretanje programa (dozvola je izdata 17. januara ove godine) – umesto Radija Cherry, lagano i fino s jedne po jedne nacionalne frekvencije počeo je da se emituje program Radija Karolina. Informacija da taj radio prelazi u nacionalnu ligu stoji već neko vreme i na njegovom sajtu.

Nakon toga ostalo je samo pitanje šta će Maxim Media plus – firma u zajedničkom vlasništvu Saše Blagojevića (vlasnika tabloida Alo i Studija B) i bračnog para Krdžić, Ružice i Miloša, koja, preko dve ćerke-firme, već poseduje nacionalni radio Hit Music FM te još nekoliko lokalnih radio-stanica – uraditi sa Radiom Karolina, s obzirom na to da to ime više nije moglo da ostane na lokalnom nivou.

Opet, sredinom aprila pojavio se zasad neaktivan sajt radiolola.rs, čiji je domen 18. aprila zakupila upravo firma Maxim Media plus, a istovremeno i identičan nalog na Instagramu. Tako su prilično dobile na snazi spekulacije o tome u šta će Karolina biti prekrštena, ali, zasad, ne i one da će na frekvencijama 106,3, 104,5 i 90,5 MHz biti emitovana narodna muzika.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend