20. jan 2020.

Res publika pozvao Radio-televiziju Kragujevac da građanima omogući adekvatno informisanje

Šumadijski centar za građanski aktivizam "Res publika" pozvao je rukovodstvo Radio-televizije Kragujevac da "vrati dostojanstvo", organizuje rad redakcije Radio Kragujevca i građanima omogući adekvatno informisanje.

Ta nevladina organizacija je podsetila da je ove godine planirano da se iz građske kase izdvoji više od 40 miliona dinara za funkcionisanje Radio-televizije Kragujevac i zahtevala od lokalne samouprave da preispita svrsishodnost „trošenja tolikog novca“, odnosno „da li Kragujevčani dobijaju informisanje primereno tako visokoj ceni koju plaćaju“.

Oni su u objavi na svom sajtu pod naslovom „Jubilej bez razloga za slavlje“ ocenili da Radio Kragujevac svoj 50. rođendan danas dočekuje bez spikera, novinara i tonaca, bez emisija i bez redakcije.

„Jedini mediji koji se finansira novcem svih građana, umesto objektivnog, istinitog i pravovremenog informisanja u javnom interesu, slušaocima nudi muzički program sa plej liste“, naveli su.

Prema njihovoj oceni, Radio Kragujevac do sada nije imao ovako „ponižavajući status“, iako je „doživeo i preživeo mnoge izazove“ tokom prethodnih 50 godina.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend