19. nov 2017.

Ružić: I za medije važe zakoni tržišta, u Tirani-„nehigijenski

Ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Branko Ružić izjavio je danas da su u Srbiji izmenjeni zakoni i da mediji moraju da funkcionišu po tržišnim principima, ali da ne izostaje ni pomoć države.

„Država je preko transfera lokalnim samoupravama u ovoj godini opredelila za medijske aktivnosti oko milijardu i 800 miliona dinara, od čega je realizovano do sada 850 miliona dinara”, rekao je Ružić i naglasio da će država i ubuduće voditi računa o medijima u lokalnim sredinama.

Ministar je ukazao da, mimo pomoći države, i mediji moraju da se izbore za svoju poziciju na tržištu.

Ceo tekst pročitajte na sajtu lista „Politika”