16. nov 2017.

Ružić: Moša bi se prevrtao u grobu kad bi se zatvorio Tanjug

Ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Branko Ružić izjavio je da bi se Moša Pijade prevrtao u grobu kada bi se zatvorio Tanjug.

„Ti zahtevi su isti kao da se traži da se zatvori Koka kola da bi se Pepsi radovao“, rekao je Ružić, obrazlažući zahtev neformalne grupe Grupe za slobodu medija da Tanjug, u skladu sa zakonom i Odlukom Vlade Srbije, prestane da radi.

Ružić je naveo da su zakoni promenjeni i da mediji moraju tržišno da posluju, ali da ne izostaje ni pomoć države.

„Država je ove godine preko transfera lokalnim samoupravama predvidela za medijske aktivnosti oko 1,8 milijardi dinara, od čega je do sada realizovano 850 miliona“, rekao je Ružić.

On je istakao da država vodi računa o medijima, ali i da oni moraju biti u poziciji da se izbore na tržištu za svoju poziciju.

„Ne živimo u socijalizmu, tako da onaj ko se izbori na tržištu, taj će raditi. Bitno je da se slika o navodnom medijskom mraku u Srbiji zameni realnošću“, poručio je Ružić.

[povezaneprice]

1 komentar za: “Ružić: Moša bi se prevrtao u grobu kad bi se zatvorio Tanjug

 1. Dejan R. Popovic, dipl. inz.

  Konacno je u ovom tekstu kratko i jasno napisano:

  „On B. ruzic, prim. D. P.) je istakao da država vodi računa o medijima, ali i da oni moraju biti u poziciji da se izbore na tržištu za svoju poziciju.

  ‘Ne živimo u socijalizmu, tako da onaj ko se izbori na tržištu, taj će raditi. Bitno je da se slika o navodnom medijskom mraku u Srbiji zameni realnošću’, poručio je Ružić.“

  Odavno je u prelaznim i zavrsnim odredbama clana 142. Zakona o javnom informisanju i medijima propisano:

  „Izdavač koga je neposredno ili posredno osnovala Republika Srbija, autonomna pokrajina, odnosno jedinica lokalne samouprave, izuzev medija iz člana 16. stav 1. ovog zakona, kao i izdavač koga je neposredno ili posredno osnovala ustanova, preduzeće i drugo pravno lice koje je u celini ili pretežnim delom u javnoj svojini ili koje se u celini ili pretežnim delom finansira iz javnih prihoda, privatizuje se u skladu sa propisima kojima se uređuju uslovi i postupak promene vlasništva društvenog i javnog kapitala i imovine.

  […]“

  16. нов 2017. at 10:38

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend