06. mar 2018.

UNS ponovo poziva Đilasa da omogući izveštavanje svim novinarima

Udruženje novinara Srbije (UNS) ponovo poziva nosioca liste „Beograd odlučuje, ljudi pobeđuju“ Dragana Đilasa da svim novinarima omogući izveštavanje pod istim uslovima.

Dragan Đilas izjavio je danas da će novinarima pojedinih medijskih kuća, kojima je zabranio da prate njegove konferencije za novinare, „to ponovo biti omogućeno kada promene odnos prema opoziciji čije stavove nikada ne prenose, odnosno kada se budu ponašali kao mediji“.

On je danas sa konferencije za novinare zabranio izveštavanje ekipama TV Pink i Studio B i novinarima „Informera“ i „Srpskog telegrafa“, a u nedelju, nakon izbora, ekipama TV Pink, TV Hepi, Studio B, i novinarima listova „Alo“, „Srpski telegraf“, „Informer“ i „Večernje novosti“.

UNS ističe da niko, pa ni Dragan Đilas, nije ovlašćen da odlučuje o tome ko jeste, a ko nije novinar.

UNS podseća da svako ima pravo da bude nezadovoljan radom novinara i da se zbog toga može obratiti nadležnim regulatornim i samoregulatornim telima, kao i sudskim organima, ali da mora poštovati njihovo pravo da obavljaju svoj posao.

UNS ističe da je, dok je bio gradonačelnik Beograda i suvlasnik dnevnog lista „Pres“, Đilas koristio svoj medij kao propagandno oružje, ali novinarima „Presa“ tada niko nije onemogućavao rad.

1 komentar za: “UNS ponovo poziva Đilasa da omogući izveštavanje svim novinarima

  1. Milica KG

    Pa dobro, UNS je ionako rezimsko udruženje novinara. Ocekivana reakcija

    07. мар 2018. at 07:58

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend