07. mar 2018.

Vučić: Fina gospoda su ti koji određenim novinarima ograničavaju prisustvo na konferencijama

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je danas, povodom odluke Dragana Đilasa da novinarima nekoliko redakcija ne dozvoli prisustvo konferenciji za medije, da su u pitanju "fina gospoda i pravi domaćini".

„Siguran sam da su N1 i RTS pustili, a uveren sam da se RTS nije ni pobunio što njihove kolege nisu pustili. To vam je slika i prilika demokratije u Srbiji“, kazao je Vučić novinarima u Mostaru.

Predsednik Srpske napredne stranke (SNS ) je rekao da su u toj stranci dobrodošli svi mediji, kao i da takav način ponašanja „crta liniju razlike između njih“.

Studio B je ranije danas saopštio da zahteva hitnu reakciju novinarskih udruženja u Srbiji nakon što Đilas nije dozvolio novinarima te televizije i još nekoliko redakcija da prisustvuju njegovoj konferenciji.

„Studio B javno pita i UNS i NUNS zašto ćute na očiglednu diskriminaciju novinara“, naveli su u saopštenju.

Kandidat izborne liste „Beograd odlučuje, ljudi pobeđuju“ Dragan Đilas danas je izjavio da će novinarima pojedinih medijskih kuća, kojima je zabranio da prate njegove konferencije za novinare, to ponovo biti omogućeno kada promene odnos prema opoziciji čije stavove nikada ne prenose, odnosno kada se budu ponašali kao mediji.

On je kazao da „negde treba da se podvuče crta“ i da se ne „treba praviti da je sve u redu“, kao i da nikoga ne vređa, ali da ima pravo da u „svoju kuću“ pozove koga hoće.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend