11. okt 2017.

UO RTS, treći put

Zašto sam ovo napisao? Ima li ova priča naravoučenije? I te kako ga ima, a nema nikakve veze ni sa Panovićem ni sa Krletom

Foto: Medija centar Beograd

Budući da sam se – delimično i sopstvenom krivicom – pozicionirao kao „obično dobro obavešteni izvor“, bilo je predvidivo da će me nakon obznane da je Zoran Panović izabran za člana UO RTS-a, znatiželjnici (svih boja, a naročito oni iz krugova dvojke) saleteti sa pitanjima – a da šta bi Panoviću, šta ga je navelo na put izdaje?

Budući da sam ovih dana uglavnom – a da ni meni samom nije baš najjasnije zašto – u odličnom raspoloženju i šeretskom modu znatiželjnicima sam (umesto da ih napušim, što je možda trebalo da učinim) odgovarao kontrapitanjem – Kako šta? Pa zar ne znate da mu je Vučić dao pola miliona evra, rezervisao mu mesto ambasadora u Azerbejdžanu i obećao da će srediti da mu ponovo poraste kosa? Iako bih se smeo zakleti da su znatiželjnici želeli da čuju upravo ono što sam rekao (samo malo umerenije), niko me od njih nije shvatio ozbiljno, naprotiv, znatiželjnici su moje objašnjenje propraćali pomalo prezrivim „ih“, „ma hajde“ ili „ti se zajebavaš“, što je u osnovi bilo tačno, ali je veliko pitanje da li bi odmahnuli rukom da sam naveo deset puta manju sumu, položaj glodura Politike umesto ambasadorskog mesta, a da Panovićevu kosu nisam pominjao, jer čak ni JSP nije u stanju da spreči ćelavljenje. Bar za sada.

Takođe podozrevam da bi najmanje 99,99% pomenutih znatiželjnika – da ih je neko kandidovao za UO RTS, a neko tu kandidaturu prihvatio – naglavačke jurnulo u UO RTS, ali bi to moju malenkost – bez obzira na moralno-politički lik i stručnost wanna be upravnoodbornika – ostavilo dibidus ravnodušnom jer uskoro će dve godine otkako ne gledam prvi program RTS-a, a ako je to prvom programu neka uteha, odavno ne gledam ni druge televizije, osim nekih filmskih kanala, a i njih sve ređe, jer je i na njima – kao i na prvom programu – sve već odavno viđeno.

Iako je izbor Panovića za člana UO RTS načelno dobar potez – ma čiji bio – intimno sumnjam da će Zoran biti u stanju da nešto promeni u uređivačkoj politici RTS-a, jer se stvarni upravni odbor RTS-a ne nalazi – niti se ikada nalazio – na adresi Takovska 10, a ako želite da se obavestite gde se tačno nalazio pre Vučićeve ere, upućujem vas na bivšeg koleškog asesora Krleta, koji se u UO RTS-a obreo u paketu sa Panovićem, a da se niko nije zapitao – ili bar nije pitao mene – šta je njega navelo na put izdaje. Zašto sam ovo napisao? Ima li ova priča naravoučenije? I te kako ga ima, a nema nikakve veze ni sa Panovićem ni sa Krletom. Evo ga: Ako (bez ikakvog osnova) verujete da su svi sumnjivi, a s druge bi strane voleli da budete na mestu sumnjivaca, zašto se onda čudite što sumnjivi tipovi vode glavnu reč u svemu. Živ nisam da pročitam vaše podfamozne komentare.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend