11. maj 2020.

Vasko Vasović: Vratiću RTS-u staru slavu

Vasko Vasović, dugogodišnji snimatelj i direktor fotografije RTS-a, najavio je da će se kandidovati za novog generalnog direktora javnog servisa, kada konkurs bude otvoren.

Vasović već nekoliko godina kritikuje uređivačku politiku RTS-a i traži odgovornost doskorašnjeg čelnika, a sada v.d. direktora Dragana Bujoševića, zbog, kako je navodio, katastrofalnog programa ali i stanja u ovoj kući.

Vasović kaže za Danas da Bujošević nije bio izbor Aleksandra Vučića 2015, ali da mu je sada i te kako potreban i da sigurno neće otići pre izbora, 21. juna.

Naš sagovornik smatra da ga njegovo dugogodišnje iskustvo na javnom servisu, učešće i praćenje brojnih događaja od 80-ih naovamo, ali i nepotkupljivost, kvalifikuju za prvog čoveka RTS-a „koji bi trebalo da uradi krucijalne stvari za javni servis a samim tim i za državu“.

– Bez obzira na ishod konkursa, a poznat vam je, kao i svima nama, ostaće upamćen sam pokušaj, kao mogući početak drastičnih promena u stvaranju sistema vrednosti, tako potrebnih ovoj jadnoj i napaćenoj zemlji. Nisam idealista bez pokrića i nemam nikakav lični interes za to – poručio je Vasović. On je naveo da je u RTS-u 32 godine, da poznaje sistem, ljude, tehnologiju, i da je njegov minuli rad i stručnost dostupan svima na internetu.

Obraćajući se kolegama, istakao je da bi njegov eventualni dolazak na ključnu poziciju u RTS-u, sa koje se donose bitne i obavezujuće profesionalne odluke, svakome obezbedio drastično poboljšanje profesionalnog i egzistencijalnog statusa u RTS.

– Uspostavljanjem pravog i pravičnog, menadžerskog i tehnološko-kreativnog sistema, vratiću ovu, sada devastiranu kuću, na mesto koje joj po rangu u hijerarhiji i slavi pripada, kao što ću i većini zaposlenih vratiti osmehe na lica . Reakcija će sigurno postati lančana i ako mi, kao jedan od glavnih medijskih i nosećih stubova ovog društva, uspemo u tome, uspeće i cela Srbija, poručio je Vasović.

Draganu Bujoševiću je 5. maja ove godine istekao petogodišnji mandat na mestu direktora RTS-a. Upravni odbor ga je istog dana imenovao za v.d. direktora i raspisao konkurs za novog prvog čoveka javnog servisa.

Iako je Bujošević još prošle godine ispunio uslove za penziju, on je tražio da mu se produži mandat. Bujošević nije želeo da odgovori na pitanje da li će ponovo konkurisati za mesto direktora RTS-a, s obzirom da ne postoje zakonske prepreke da to učini.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend