22. avg 2020.

Vasović: Neću se više prijavljivati na konkurs RTS

Jedan od kandidata za direktora RTS na konkursu koji je poništen Vasko Vasović kaže da se više neće prijavljivati na konkurs za to mesto.

„Nema potrebe da dajem tom Upravnom odboru legitimitet, jer sam im ga upravo srušio. Ima tu još 2.600 zaposlenih, ima mnogo građana Srbije koji mogu da konkurišu, ja sigurno neću“, kaže on.

Nacionalni javni servis je, kaže, simbol državnosti, kao simbol nacije, kao što je grb, zastava, kao što je himna.

„Jake nacionalne institucije su simbol jake nacionalne države, mi više nemamo taj nacionalni stub, nacionalni servis više ne postoji, uništen je, ne postoje njegovi delovi uopšte“, kaže on, dodajući da će se „projekat rušenja nacionalne televizije završiti sledeće godine“.

Istakao je da je „od samog početka znao da je konkurs za direktora RTS farsa“.

Prema njegovim rečima, „na 20 metara od RTS dešavaju se događaji, a RTS to ne prenosi“.

Kaže da „ni opozicija ni pozicija nisu za njega“.

Na optužbe koje su se pojavile u tabloidima da je bio lični snimatelj Milutina Mrkonjića, odgovara da „ni Josip Broz nije imao ličnog snimatelja, pa nije imao ni Mrkonjić“. „Radio sam sa Dobricom Ćosićem, Slobodanom Miloševićem, Zoranom Đinđićem, Borisom Tadićem, Vojislavom Koštunicom, Aleksandrom Vučičem… Ja sam snimatelj RTS“, kaže on.

Napali su me, Kurir je pustio te lažne informacije, da sam dobio kuću od Mrkonjića, da iza mene stoji Đilas, rekao je Vasović dodajući da ne mogu da mu nađu ništa. „Ja zaista nemam profesionalnu mrlju, nemam životnu mrlju, mogu samo da izmisle“.

Dodaje da ga je „Igor Žeželj napao u Kuriru preko jednog besmislenog teksta“, a da je efekat toga što je on sam (Žeželj) izašao, kako kaže, „na površinu“, da je „izvučena krupna korupcija“, koja je, kako navodi, dramatična. „To nije samo u pitanju Telekom, tu je RTS, umešane su gomile medijskih kuća, umešan krupni kapital, igrači iz inostranstva, ogromne pare su u pitanju“, rekao je.

Govoreći o RTS, kaže da su „od 10 mogućih grešaka, oni napravili 11“.

„Toliko su nesposobni, toliko su nekompetentni, zaista najgori Upravni odbor u istoriji RTS, kao i generalni direktor. Ono što će se sigurno desiti, to je da će projekat biti završen do kraja, raspašće se RTS sigurno, vrlo brzo, gomile radnika će ostati na ulici, ostaće smanjen obim, možda 500 radnika, informativni program… Svi ostali programi će se kupovati od Žeželja i Ivane Miković, gledaocima će ostati baba koja će se češljati narednih 150 godina“, kaže Vasović.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend