28. sep 2017.

Vlada primila apel Koalicije, nema odgovora Ministarstva finansija

Vlada Srbije primila je apel Koalacije novinarskih i medijskih udruženja za ukidanje duplog oporezivanja medijskih projekata i prosledila ga na postupanje Ministarstvu finansija, navodi se u dopisu koji je stigao Udruženju novinara Srbije (UNS) iz kabineta premijerke Ane Brnabić.

Premijerkin kabinet naveo je da ćemo dobiti obaveštenje „resornog ministarstva o daljem postupanju po ovom predmetu“.

Koalicija novinarskih i medijskih udruženja (UNS, NUNS, NDNV, ANEM i Lokal pres)pozvala je 10. avgusta ministra finansija Dušana Vujovića i Vladu Srbije da u planiranim izmenama Zakona o PDV-u jasno bude navedeno da projektno sufinansiranje medijskih sadržaja od javnog značaja ne podleže plaćanju PDV-a.

Koalicija je istakla da smatra da je plaćanje PDV-a na novac odobren kroz javne konkurse za sufinansiranje medijskih sadržaja duboko pogrešna mera, jer se ne radi o komercijalnoj usluzi niti prometu robe i usluga, već o obavezi države da obezbedi javni interes kroz proizvodnju medijskih sadržaja.

U apelu Koalicija je pozvala ministra Vujovića i Ministarstvo finansija da se hitno upoznaju sa suštinom projektnog sufinansiranja medijskih sadržaja kako ih je propisao Zakon o javnom informisanju i medijima.

Apel je poslat i Ministarstvu finansija od kog nismo dobili odgovor.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend