06. okt 2021.

Vučić KRIK-u: Siguran sam da niste dokazali da je Mali bio vlasnik 24 stana

Uprkos tome što su u „Pandorinim papirima“ objavljena dokumenta koja pokazuju da je ministar finansija Siniša Mali bio vlasnik 24 luksuzna stana u Bugarskoj, predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je siguran da KRIK to nije dokazao.

„Ja mislim da niste dokazali jer sudska presuda to pokazuje drugačije od vas“, odgovorio je Vučić na pitanje novinarke KRIK-a da prokomentariše naše novo otkriće, ali nije precizirao na koju presudu misli.

Novinarke KRIK-a kazale su mu da su dokumenta koja dokazuju da je Mali bio vlasnik dve ofšor firme posredstvom kojih je kupio stanove objavljena u projektu „Pandorini papiri“ i podsetile ga da je 2015. obećao da Mali više neće biti na funkciji ukoliko se dokaže da je bio vlasnik 24 stana.

„Pokaže li se, a ne vi da budete sudije, nema nikakvih problema. Svoje obećanje, kao i svako drugo u potpunosti ću da održim“, rekao je Vučić ne želeći da dalje odgovara na pitanja.

KRIK je u okviru projekta „Pandorini papiri“ koji je predvodio Međunarodni konzorcijum istraživačkih novinara – ICIJ došao do dokumenata koji dokazuju da je Mali bio vlasnik 24 stana u luksuznom bugarskom letovalištu koje je kupio preko ofšor kompanija sa Britanskih Devičanskih Ostrva 2012. i 2013. godine.

Novinari KRIK-a 2015. godine su otkrili da je Mali učestvovao u ovom poslu kao direktor ofšor kompanija, ali do nedavno nisu imali dokaze da je on stajao iza ovih firmi.

Vučić već šest godina optužuje novinare da su izmislili da je Mali učestvovao u kupovini 24 stana.

„Imam apsolutno poverenje u ministra Sinišu Malog“, rekao je pre nekoliko meseci. „Podsetiću na sve laži o njemu, o 24 stana u Bugarskoj, političari koji su tu kampanju vodili su lagali, mediji su lagali.“

Mali takođe sve vreme negira da je bio vlasnik stanova i optužuje novinare KRIK-a da lažu, a to je učinio i danas.

„Na temu 24 stana, ja bih zamolio one koji se bave tom temom da prestanu da lažu, tako mogu da kažu da imam 240 stanova ili 2040 stanova, dakle nikakve razlike nema. Ja imam jedan stan koji sam uredno prijavio i već 10 godina zaredom sa svojom decom tamo idem na letovanje”, kazao je Mali novinarima okupljenim u Skupštini Srbije.

1 komentar za: “Vučić KRIK-u: Siguran sam da niste dokazali da je Mali bio vlasnik 24 stana

  1. Ivan

    Ima li ministar Mali stanove u Bugarskoj ili na nekoj drugoj destinaciji,kada pogledam malo bolje ,to uopste nije ni vazno…Ustvari u zemlji Srbiji pod ovom vlascu nista osim licnog bogacenja nije vazno!Sistematski je duh gradjana Srbije „ubijen“ i „ucenjen“,sa devizom ili si sa nama ili si protiv nas!Zaposljavanje,skandali,kradje novca na najvisem nivou putem javnih nabavki,tenderi,itd.itd.itd….Afera „stanovi“,je jedna u nizu o kojoj se sve zna,ali se apsolutno nista nece dogoditi!Pa kada je Koluvija pusten da se brani sa slobode,onda je svakom u Srbiji ko razmislja svojom glavom jasno gde smo!U uredjenim zemljama istog bi pustili,ali tamo neke2048-e godine…Bespravna gradnja,Kokeza,carina,Krusik,prostitucija Palma,kopovi Kolubara,auto putevi,Jovanjica,Belivuk,itd.itd.itd.Welcome to Serbia

    06. окт 2021. at 10:55

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend