03. dec 2020.

Za medije u Kragujevcu izdvojiti 10 miliona

Neformalna grupa Medijsko sklonište Kragujevac koju čine Udruženje Res Publika, Javnost doo – Kragujevačke novine, portal Glas Šumadije, Radio Zlatousti i agencija „Iz glave“, predložila je, u okviru javne rasprave o gradskog budžetu za 2021, da za“ostvarivanje i unapređivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja“, iz gradske kase, umesto predviđena tri, bude izdvojeno deset miliona dinara.

Gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić u nedavnom intervjuu portalu Glas Šumadije najavio je da će naredne godine za sufinansiranje medijskih sadržaja od javnog značaja da bude izdvojeno, ne već najavljena tri, no svih deset miliona dinara, koliko je danas predložilo Medijsko sklonište.

„Smatramo da pri određivanju iznosa za sufinansiranje medijskih sadržaja treba uzeti u obzir i veličinu i značaj našeg grada, kao i broj potencijalnih korisnika ovih sredstava. Samo u Kragujevcu u Registru medija koji vodi Agencija za privredne registre upisano je više od 30 subjekata, a pravo da učestvuju na konkursu imaju i mediji iz cele Srbije čiji sadržaji su dostupni građanima i građankama Kragujevca“. Kao odrednica bi mogla da posluže izdvajanja koja su ovoj godini imali pojedini gradovi i opštine – grad Beograd je u 2020. za medijski konkurs opredelio 85 miliona dinara, Niš je izdvojio 89 miliona, Novi Pazar 64,1 milion, a Pančevo 40 miliona, dok je nerazvijena opština Rekovac medijima dodelila ukupno 2,8 miliona dinara, navodi se u saopštenju Medijskog skloništa.

M. R.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend