09. dec 2022.

Zekić: Kraj štrajka kada pronađu ko je crtao kukasti krst na zgradi člana REM

Predsednica Saveta Regulatornog tela za elektronske medije Olivera Zekić rekla je da će REM prestati sa štrajkom kada policija pronađe i kazni osobu koja je nacrtala kukasti krst pored akronima REM na zgradi u kojoj živi njen zamenik Milorad Vukašinović, kao i kada prestanu pritisci u vezi sa odlukom o dozvoli za petu frekvenciju.

„Obustava rada će trajati dok se ne steknu zdravi uslovi rada, što podrazumeva da prestane hajka Nove S, N1 i određenog dela opozicionog dela društva i civilnog sektora, koji traje već godinama. Zahtev je da prestanu pritisci i da nadležni organi pronađu i kazne osobu koja je nacrtala ovaj znak ispred zgrade mog zamenika“, rekla je Zekić za Udruženje novinara Srbije.

Zekić je rekla da zbog štrajka REM neće odlučivati ni o čemu, ni o kakvim dozvolama, uključujući i dozvolu za petu frekvenciju, a, takođe i redovne procese, kao što je naplata dugova.

„Ozbiljno je ugrožena nezavisnost u radu i bezbednost članova Saveta, kao i svih zaposlenih u REM-u. Zaposleni u REM-u su godinama unazad izloženi pritiscima dela opozicionih političkih stranaka, nezavisnih medija i dela organizacija civilnog sektora i oni direktno ugrožavaju njegovu nezavisnost u radu“, dodala je ona.

Kako je ranije navedeno, REM je juče doneo odluku o obustavi rada.

Ministar telekomunikacija i informisanja Mihailo Jovanović rekao je da je bilo kakav uticaj na rad REM-a „nedozvoljen i nemoguć“.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend