29. avg 2022.

Zrenjanin: Formirana komisija za medijske projekte

U Zrenjaninu je formirana konkursna Komisija za ocenu projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja u 2022. godini odlukom gradonačelnika od 24. avgusta.

Kako se navodi u rešenju, u komisiju su imenovani Branimir Kozarov, novinar RTV Vojvodine, na preldog Društva novinara Vojvodine, Radojica Mali, na preldog Udurženj radio stanica RAB Srbije i Ilija Stojanović, urednik Radijskog programa i direktor Romskog medijskog servisa, kao nezavisni medijski stručnjak.

Prema istim informacijama, zadatak komisije je da na osnovu javnog poziva o konkursu za 2022. godinu izvrši ocenu pristiglih projakata i sačini predlog o dodeli sredstava.

Za učešće u radu komisije članovi primaju jednokratnu naknadu od 20.000 dinara i imaju pravo na nadoknadu putnih troškova.

Prethodno je tokom jula raspisan konkurs, drugi u ovoj godini, za sufinansiranje medijskih projekata iz oblasti javnog informisanja na teritoriji Zrenjanina, za šta je izdvojeno 4,3 miliona dinara.

Najmanji iznos koji se po projektu može dobiti je 50.000 dinara, a maksimalan 3,5 miliona dinara.

Konkurs za medije bio je raspisan i u martu kada je opredeljeno 20 miliona dinara, a najviše sredstava, kao i prethodnih godina, dodeljeno je Radio televiziji Santos, koja je dobila 9,5 miliona za tri projekta.

M. P.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend