29. apr 2022.

Zrenjaninskim portalima 400 hiljada, Santosu 9,5 miliona-Van grada 5,2 miliona dinara!

Na konkursu koji je raspisala Gradska uprava Zrenjanina, za javno informisanje, najviše novca, od ukupno predviđenih  15,9 miliona, pripalo je RTV „Santos“ kojoj je dodeljeno  9,5 miliona dinara.

Neverovatnih 5,2 miliona dinara ide van grada, dok će lokalnim portalima pripasti ukupno 400.000 dinara??

RTV SANTOS  dobila je 3 miliona dinara za emisiju „Vikendica“, istu sumu  za internet projekat „Kutak za kulturu“ i 3,5 miliona dinara za radijsku emisiju iz poljoprivrede „Agrominuti“.

KTV Zrenjanin je na konkursu, za internet sadržaj i televizijsku emisiju, dobila ukupno 200 hiljada dinara.

Nedeljnik „Zrenjanin“ za edukaciju o tržišnim temama dobio je  500 hiljada dinara kao i list „Poljoprivrednik“.

Portalu volimsrbiju.com odobreno je pola miliona dinara, Novosadska TV je takođe dobila pola miliona.

Televiziji Subotica je za projekat „Kulturno i umetničko“ odobreno milion dinara, novosadskom  Dnevniku pripalo je 700 hiljada dinara, dok je beogradski Digital medija netvork, za projekat 24sedam Zrenjanin,  dobio dva miliona dinara.

Po 100 hiljada dinara dobio je naš portal  Zr Klik, Zrenjaninski.com, Volimzrenjanin, Sport info i Radio Klik FM.

Po rezultatima konkursa može se zaključiti da su online mediji u 2022. godini i eri pametnih telefona na margini. Po rešenju ovog konkursa i raspodeli sredstava Zrenjaninci se očigledno informišu isključivo preko televizija, koje inače  u proseku imaju na svom You Tube kanalu 100 prikaza i preko subotičkih, novosadskih i beogradskih medija koji inače redovno objavljuju servisne informacije vezane za naš grad, od nestanka struje do radova na asfaltiranju ulica, radova na vodovodnoj mreži, najavi sportskih događaja i manifestacija??

Podatak da je naš portal ZR Klik  samo u  poslednjih mesec i po dana imao blizu 250.000 poseta i  više od 85.000 redovnih korisnika, kao i preko 309.000 pregledanih stranica govori kako se Zrenjaninci informišu, a isti je slučaj uglavnom i  sa ostalim portalima.

Analitika portal ZRklik

Po istraživanjima centra za medije i medijska istraživanja ljudi se u ogromnoj meri informišu preko mobilnih telefona i internet portala, što govore i grafički prikazi u prilogu.

 

Na konkursima u ostalim vojvođanskim  gradovima, Pančevu,Vršcu, Subotici, Novom Sadu itd. portali dobijaju ono što i zaslužuju, što nikako nije slučaj u Zrenjaninu.

Iako je za medije u budžetu Zrenjanina ove godine planirano 20 miliona dinara, komisija je  podelila 15,9 miliona dinara. To bi značilo da će verovatno u drugoj polovini godine biti raspisan još jedan poziv za medije.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend