25. sep 2020.

Adria Media Grupa: Selektivne i tendenciozne objave medija Junajted grupe

Adria Media Grupa najoštrije osuđuje nove neistinite i selektivne objave medija u vlasništvu Junajted grupe. Naime, danas je na portalima N1 i Nova objavljen tekst pod naslovom „Igor Žeželj traži isključenje Jelisavete Vasilić iz Saveta“, što je apsolutno netačno.

Igor Žeželj je u pismu Savetu za borbu protiv korupcije, a koje smo javno objavili i koje u celosti možete da pročitate ovde: https://www.kurir.rs/vesti/drustvo/3536407/istina-o-pritiscima-na-savet-za-borbu-protiv-korupcije-kurir-objavljuje-pismo-igora-zezelja, tražio isključenje Jelisavete Vasilić iz konkretnog slučaja koji se tiče ugovora između Telekoma Srbije i kompanije Wireless Media, zbog mogućeg sukoba interesa.

Ovo je još jedan dokaz da mediji Junajted grupe svesno rade zarad interesa svojih vlasnika. Upravo oni krše kodeks i bave se onim za šta uporno optužuju druge medije: objavljuju selektivne informacije i spinuju, a da čitaocima ne ostave mogućnost da pročitaju pismo u celosti i sami donesu sud. Današnje objave potvrđuju da pritisak na Savet za borbu protiv korupcije dolazi isključivo od medija Junajted grupe, a to objašnjava i činjenicu da je Savet nakon jučerašnje sednice saopštenje za javnost dostavio samo N1.

Smatramo da su ovakvi postupci Junajted grupe nedopustivi i očekujemo od udruženja da ih javno osude.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend