25. nov 2020.

Advokat: Janjić i Tanjug prihvatili predlog suda da spor reše medijacijom

Veljko Milić, advokat urednika portala Fejk njuz tragač Stefana Janjića, izjavio je da su njegov klijent i zvanično ugašena državna novinska agencija Tanjug prihvatili predlog suda na današnjem ročištu da spor pokušaju da reše mirnim putem, odnosno medijacijom.

U izjavi agenciji Beta, Milić je rekao da su i Janjić i Tanjug prihvatili sugestiju suda da se spor reši mirnim putem i da su nakon toga dobili rok od 30 dana da pokušaju da se dogovore, što bi onda značilo da neće biti suđenja.

Novinaska agencija Tanjug tužila je Janjića, urednika portala Fejk njuz tragač koji se bavi otkrivanjem lažnih vesti, jer je tokom gostovanja na N1 televiziji ocenio da se toj agenciji „ne može verovati jedan kroz jedan“. Ta agencija je ocenila da im je Janjić ugrozio profesionalni integritet i kreditnu sposobnost i zatražila da bude osuđen na uslovnu kaznu zatvora.

Janjićev zastupnik je rekao da se njegov klijent ne oseća krivim ali da je spreman da se kolegijalno dogovori sa Tanjugom kako bi bilo izbegnuto suđenje i jer smatra da je to u zajedničkom interesu.

On nije precizirao šta bi mogao da predstavlja eventualni dogovor Janjića i Tanjuga već je rekao da bi to moglo da bude bilo šta oko čega se usaglase obe strane i što ocene kao zajednički interes.

„To može da bude neko zajedničko saopštenje a može da bude i samo povlačenje tužbe“, rekao je on.

Advokat Milić je rekao da u ovoj fazi procesa nije bilo reči o tome kako uopšte zvanično ugašena firma može nekoga da tuži.

„Do toga se nije stiglo. Ako bude suđenja onda ćemo videti da li ugašeno pravno lice može da podnosi tužbe. Takvih slučajeva do sada nije bilo, ali Tanjug je jedinstven slučaj“, rekao je on.

Državna novinska agencija Tanjug zvanično je ugašena početkom novembra 2015. godine odlukom Vlade Srbije ali je nastavila da radi i pet godina nakon toga.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend