17. nov 2017.

Baš tol’ko glup

Kad imaš u šaci Pink, imaš u šaci najgluplji deo našeg društva.

A kad imaš u šaci najgluplji deo našeg društva, ne moraš da budeš mnogo pametan, sasvim dovoljno je da budeš podmukao, lažljiv, jadan i prost, zato što nijedan primerak najglupljeg dela bilo kog društva, a posebno našeg, nikada neće reći: „Je l’ ovaj Vučić stvarno misli da sam ja tol’ko glup?“

Nije naime zabeleženo da je neki pasionirani pratilac Pinka ikada rekao: „Pa nisam ja baš tol’ko glup!“, možda zato što naučnici zapravo nisu utvrdili gde je u našem slučaju gornja granica od merne jedinice „baš tol’ko glup“.

Slično je i sa Informerom.

Tako je pre neki dan Informer smislio odličnu pokaznu vežbu koja je imala zadatak da prezentuje kako je „baš tol’ko glup“ zapravo ništa u odnosu na neslućene mogućnosti ovog dnevnog biltena Saveza komunista, čije najgluplje tekstove naručuje Vučić lično, zato što mu Dragan J. Vučićević čak i za najgluplje naručene tekstove nikada nije rekao: „Pa nisam ja baš tol’ko glup“. Ili ne daj bože: „Pa nisu naši čitaoci baš tol’ko glupi“. Vučiću, naravno, uopšte nije bitno to što čitaoci Informera nisu baš tol’ko glupi, bitno da je ih ima ko kusih pasa i žutih mrava zajedno, kad se presaberu.

Informer je, naime, pre neki dan na osnovu ironičnog tvita jednog od njuzovaca koji je napisao „da širi mržnju prema Vučiću“, napravio čitavu grčku tragediju jer je konačno otkrio da u našoj zemlji postoji tajna organizacija, o kojoj je često pričao i predsednik, a koja se bavi neobičnim okultnim radnjama – širenjem mržnje prema Vučiću, veoma povoljno.

Naravno, tekst je u centralnim informativnim emisijama preneo Pink pod oznakom hitno, jer Informer ne pada daleko od klade. A najbolji su kad deluju po oprobanom sistemu: Vučić javi Vučićeviću, ovaj mu ne kaže „Pa nisam ja baš tol’ko glup“, nego odmah napiše tekst, a onda ga prosledi Pinku, gde takođe cela informativna redakcija nikada nije rekla: „Pa nismo mi baš tol’ko glupi“.

I onda sve to emituju cenjenom publikumu koji nikada u životu, ni kolektivno, ni pojedinačno, nije rekao: „Je l’ ovaj Vučić stvarno misli da sam ja tol’ko glup?“

Verovatno takvu pažnju ne bio dobila ni informacija da je na Vračaru, preko puta Kalenić pijace, otkrivena tajna ćelija Al Kaide, jerbo Al Kaida se samo odnekud pojavi i detonira se, a ovi iz Njuz.neta rade na dugoročno, procenio je urednik Pinka, jerbo konstantno šire mržnju prema Vučiću za šta sada postoji i pisani dokaz, pa to može da preraste u epidemiju, a Torlak nema vakcinu.

Svako ko nije beš tol’ko glup, zna da se NJuz.net zapravo bavi širenjem zajebancije prema Vučiću, ali – kako to obično biva – naprednjaci i njihovi pomagači ne umeju da uzvrate zajebancijom, pa moraju da smisle nešto u šta nijedna budala ne bi poverovala. Ili, što reče Popaj: Ne bi ovi ni bili na vlasti da nema onih koji veruju u gluposti.

A to je lako kad za publiku imaš masu koja nikada u životu nije rekla: „Pa nisam ja baš tol’ko glup!“

I ima ih mnogo.

Koliko?

Pa otprilike: baš tol’ko!

1 komentar za: “Baš tol’ko glup

  1. Zoran Ćirjaković

    „A kad imaš u šaci najgluplji deo našeg društva, ne moraš da budeš mnogo pametan, sasvim dovoljno je da budeš podmukao, lažljiv, jadan i prost“… i da na svoj strani imaš Brisel, Vašington, Berlin, MMF, Svetsku banku…

    20. нов 2017. at 01:42

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend