22. jul 2021.

Čomić o fotografijama zločina: Zabranjeno mi je da komentarišem sadržaj medija

Ministarka za ljudska i manjinska prava Gordana Čomić izjavila je, odgovarajući na pitanje šta misli o fotografijama na televiziji na kojima se prikazuju oskrnavljena tela, da su za sve sadržaje koji nisu zakonski nadležni Savet za štampu u štampanim medijima i Regulatorno telo za elektronske medije kada je reč o elektronskim medijima.

„Meni je zabranjeno da govorim o sadržaju bilo kog medija, kao što nam je zabranjeno da komentarišemo istrage i presude“, rekla je Čomić novinarima na konferenciji povodom kampanje za promociju vakcinacije protiv kovida-19 na manjinskim jezicima.

Ona je poručila da Ministarstvo poštuje REM i Savet za štampu i da su svi u tim institucijama plaćeni iz budžeta da poštuju vladavinu prava.

Upitana da prokomentariše izjavu predsednice Saveta REM Olivere Zekić da su fotografije iskasapljenih tela „edukativan sadržaj“, Čomić je rekla da Zekić ima nadležnost za koju je plaćena, a da postoje organi koji treba da utvrde da li je ona nezakonito postupala, a da je to sada Skupština Srbije.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend