11. maj 2023.

Kurir objasnio kako su se noževi pojavili kao poklon uz novine

"Kurir" je odgovorio na kritike na društvenim mrežama što je u utorak uz pojedine primerke tog tabloida deljen kuhinjski nož.

„Kurir“ je na svom sajtu naveo da je opšte poznato dasvojim čitaocima s vremena na vreme deli tzv. poklone iznenađenja, te da je svako ko je u utorak kupio primerak tog tabloida „dobio neki od 26 različitih poklona, a među više od trideset hiljada proizvoda, pretežno kuhinjskog pribora, našlo se i pedesetak kuhinjskih nožića“.

Miks artikala koji su plasirani, a među kojima su bili npr. i šrafciger, ljuštilica, pepeljara, štapići za uši, otvarač za flaše, rende, ašov, kako se navodi na sajtu „Kurira“, pripremljen je još pre prvomajskih praznika od strane poslovnih kooperanata jer se, zbog velike količine proizvoda i kratkih rokova za pakovanje, ovakve akcije pripremaju dosta unapred.

„U tom miksu našla se i mala količina kuhinjskih nožića“, navode iz „Kurira“ uz ocenu da je neko zlonameran iskoristo situaciju da napravi kampanju tvrdeći da je Kurirov „poklon iznenađenja“ bio nož, čime je uznemiren jedan deo javnosti.

„Poslednje što bismo želeli je dodatno uznemiravanje građana u ovako teškom trenutku, a tome u prilog govori i činjenica da Kurir o tragičnim događajima koji su potresli Srbiju izveštava sa dužnom pažnjom“, poručuje se na sajtu „Kurira“.

Podsetimo, zamenica glavnog i odgovornog urednika NIN-a Vesna Mališić izjavila je juče za portal N1 da to što se među poklonima uz „Kurir“ našao i nož, pokazuje da „ti mediji ništa ne razmišljaju“.

„Oni su nesposobni da shvate zašto to nije dobro. I tu je naš problem, što ono što se zove novinarska pažnja, i prilikom obrade teme i prilikom ponašanja medija u ovakvim situacijama, to ne postoji“, rekla je Mališić.

Srbiju su prošle nedelje potresla dva masovna ubistva u samo dva dana. U sredu, 3. maja, je K.K. (13), učenik sedmog razreda OŠ „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu, vatrenim oružjem usmrtio osmoro đaka i školskog čuvara, a ranio još sedam osoba.

Narednog dana je U.B. (21) najpre pucao u selu Dubona, a zatim u Malom Orašju i selu Šepšin kod Mladenovca. Usmrtio je osam osoba, a ranio 14.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je, posle toga, skoro „potpuno razoružavanje Srbije“.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend